Geyve KULFALLAR Mahallesi

Sahura davul çalarak değil, ilahi dinleyerek kalkan Kulfallar Mahallesi Muhtarı Şevket Çelik: " Geyve'den Kamışlı köyüne kadar olan 16 km'lik yolun sıcak asfalt kaplanmasını istiyoruz. " dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan sahura davul sesiyle değil, ilahi dinleyerek kalkan Kulfallar mahallesi muhtarı Şevket Çelik ile görüştü

MUHTAR ŞVKET ÇELİK

Muhtar Şevket Çelik, kısaca kendini tanıttı. 1973 yılında doğdum. Evli ve dört çocuk sahibiyim. Muhtarlıkta birinci dönemim. Aza arkadaşlarım Mehmet Ateş, Cemal Kurt, Kazım Kurt ve Cafer Kılıç ile beraber görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Köyümü seviyorum. Allah nasip ederse 5 sene muhtarlık görevimi layıkıyla yapmaya çalışacağım. 

 

KULFALLAR ADI NEREDEN GELİYOR?
Kulfallar kelimesi "Tepe" demekmiş. Köyümüzün rakımı 600 metredir. Osmanlının kuruluşu zamanında bu tepeye üç hane yerleşmiş. Zamanla çoğalmış. Ortaköy'e 1,5 km. yakınız. Ortaköy'deki Rumlarla asırlarca komşuluk yapmışız. Osmanlının zayıflama döneminde Rumlar baş kaldırıp Türklere zarar vermeye başlıyorlar. İstiklal Harbini kazandıktan sonra yapılan mübadele ile Rumlar, yurt dışına göç etmişler. Köyümüz Geyve'ye 9 km'dir. Şu anda 60 haneyiz. Komşularımız hayvancılık yapar. Köyümüzde beslenen hayvanın eti de sütü de lezzetlidir. Çünkü otlaklarımızda kekik boldur. Otlayan hayvanın eti nefis olur. Hayvanların yemini elde etmek için arpa, buğday, yulaf ekeriz. Bunun için ağzının tadını bilenler, kurbanlık veya adaklık hayvanı bizden alırlar. Ceviz, fındık yetiştiririz. Sebze ve meyve kendimize yetecek kadardır. Çocuklarımız Doğantepe İlköğretim Okulunda eğitim görüyorlar. 

 

SAHURA İLAHİ İLE KALKARIZ
Muhtar Şevket Çelik sözlerine şöyle devam etti: Bütün her yerde insanlar Ramazan ayında sahura davul sesiyle uyandırılırken, bizler ilahi ile uyanırız. Bu sistemi cami hocamız Mehmet Suiçmez başlattı. İlk zamanlar sadece Mehmet hoca cami minaresinden ilahi okuyordu. Şimdi 7'den 70'şe herkes sahur vakti camiye gider. İlahi söyler. İlahi sesini duyan komşular da sahura kalkar.
Köyümüzün havası, suyu ve manzarası güzeldir. Diğer köyler göç verirken, bizim gençler akşama kadar fabrikalarda çalışır, akşama köyüne gelir. İnsanlarımız yaptığı işin en iyisini yapar. Meyve budamacılığının da ustasıyız. Meyve bahçesi olanlar, bizleri gündeliğe çağırır. Meyveleri en iyi şekilde budarız.

 

KULFALLAR'A NELER YAPTINIZ?
Geyve belediyesi 13 kamyon, RES (Rüzgar Enerji santrali) 30 kamyon parke verdi. 4.100 metre kare parke taşlarını sokaklarımıza imece usulüyle döşedik. Parke olmayan yerlere asfalt kırığı döktük. Çamurdan kurtulduk. Köyümüzden Akkaya'ya bağlantı yolu yoktu. Kulafallar'dan Akkaya'ya yeni yol açtık. 18 km'lik mesafe 3 km'ye düştü. Bu yola belediyemiz baharda çakıl dökecek. Çocuk parkının toprağı kayıyordu. Harmanlar mevkisine park yaptık. Sağ olsun eski muhtar Yavuz Kılıç'ın açtırdığı yola buz koyduk, greyder ile düzelttirip malzeme döktürdük. Hayır cemiyetlerinde pilav pişirmek için büyük kazan ve tepsiler aldık. Bunlar köyün ortak malıdır. Hayır pilavını yiyen gençler, güreş yapar. Dostluk havası içinde güzel bir geçer.

 

KULFALLAR NE İSTİYOR?
Kulfallar halkımız, yolun asfalt olmasını istiyor. Aslında yolumuz güzel idi ama Rüzgar Gülü dediğimiz, Rüzgar Enerji Santralinin ağır tonajlı kamyonları yolumuzu bozdu. Şirket, kendine yol açtı, ama bizim yolumuz bozuk. Bunun için Geyve'den Kamışlı köyüne kadar olan 16 km'lik yolun sıcak asfalt kaplanmasını istiyoruz. Yolla ilgili dilekçemizi Büyükşehir Belediyesine verdik. 2020'de değerlendirilecek diye cevap geldi. İnşallah bir an evvel yaparlar. Köyümüzün eski yerleşim yeri olan cami çevresinde evler birbirine bitişik. Bu kısma kanalizasyon şart. Evlerin suları yola akıyor. Dışarıdan gelen misafirlere mahcup oluyoruz. Meraların temizlenmesini istiyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğünden gübre istiyoruz. Eğer verirlerse gübreyi meraya serpeceğiz. Mera bakımlı olursa hayvanlarımız daha iyi beslenir. Çünkü gelirimiz hayvancılıktır.
 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Kulfallar mahallesi muhtarı Şevket Çelik: "Yaptıkları hizmetlerden dolayı Kemal Yıldırım, İsmet Koyun, Mustafa Ateş, Hüseyin Çelik, Yavuz Kılıç ve adını unuttuğum tüm muhtarlarımızdan Allah razı olsun. Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya, SASKİ müdürü Mehmet Akarsu ve tüm resmi dairelerde çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin yapılmasını bekliyoruz. Cenabı Allah'tan 2020 yılının hayırlı olmasını dilerim.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #kulfallar #ilahi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs