Geyve'nin ŞEREFİYE Mahallesi

Geyve'nin Şerefiye mahallesi muhtarı Ali Avcı: "Nuriosmaniye ile kardeş köyüz. İki köyün gençlerine bir tane spor kompleksi yapılmasını istiyoruz." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, Şerefiye mahallesi muhtarı Ali Avcı ile görüştü.

MUHTAR ALİ AVCI

Kısaca kendisini tanıtan muhtar Ali Avcı şunları söyledi: 1962 yılında Şerefiye'de doğdum. Ortaokul mezunuyum. Köy Hizmetlerinden emekliyim. Köyümün eksiklerini yapmak için muhtar oldum. Aza arkadaşlarım Yılmaz Tan, Hakkı Tan, Recep Avcı ve Sezgin Avcı ile beraber halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. 

 

SAKARYA'YA ÇORUH DERLER
Köyümüz Adapazarı-Eskişehir kara ve demir yolu ile Sakarya nehri kenarında kurulmuştur.
Şerefiye camisi ile yol arasında saray varmış. Bunun için köyün eski adı "Saray" imiş. Daha sonra Şerefiye olmuş. Türkiye'de üç tane Şerefiye köyü vardır. Üçü de bizim gibi Artvin Gürcüleridir. Biri Akyazı'nın Şerefiye köyü, ikincisi Karadeniz'de, üçüncüsü de Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı olan bizim köy. Sakarya il merkezine 20 km, Geyve ilçesine 15 km uzaklıktadır. 1893 Harbi zamanında dedelerimiz Artvin'den Sinop'a gemi ile gelmişler. Sinop'un yerleşimini beğenmemişler. Sinop'tan Adapazarı'na yayan gelmişler. Önce Kirazca'ya yerleşmişler. Bataklıktan, sinekten orada duramamışlar. Saray'a (Şerefiye) gelmişler. Buranın havasını, suyunu beğenmişler.

Dağlarını Artvin'e, Sakarya nehrini Çoruh'a benzetmişler. Buraya yerleşmişler. Bunun için dedelerimiz Sakarya nehrine "Çoruh" derler. 70 haneyiz. Çocuklarımız Nuriosmaniye İlköğretim Okulunda eğitim görüyor. Gençler genellikle fabrikalarda ve resmi dairelerde çalışır. 

 

RAKİP DEĞİL KARDEŞ KÖYÜZ
Nuriosmaniye köyüne çok yakınız, hatta iç içeyiz. Ama aramızda husumet veya rakiplik yoktur, kardeş gibiyiz.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

ŞEHİDİMİZ VAR
Şerefiyeli Ormancı rahmetli Nihat Kamış'ın oğlu şehidimizdir. Şehit Piyade Teğmen Şenol Kamış 1965 doğumludur. Sabiha Işık, Ayşe Hatipoğlu, Ali Kamış ve Erol Kamış'ın kardeşidir. 1987 yılında Ankara Kara Harp Okulundan mezun oldu. Şırnak’a göreve gitti. Cudi Dağında 25 Ocak 1990 günü şehit oldu. Merhum, Geyve Boğazında Şerefiye Mahallesinde aile kabristanlığına defnedildi. Allah nur içinde yatırsın.

 

AYNI CAMİDE 42 YIL
Göynüklü Şükrü Erdoğan hoca, 1971 yılında Şerefiye köyünün camisinde hoca olarak göreve başladı. 42 yıl Şerefiye köyünde aynı camide görev yaptı. İnsanların sevgisini kazanan, mütevazı çehresi ile tanınan Şükrü Erdoğan hoca, aynı yerde bu kadar uzun süreli görev yapan ender din görevlilerinden birisidir.

 

BUGÜNE KADAR YAPTIKLARINIZ
Muhtar Ali Avcı söze devam etti: Muhtar seçildikten sonra sokak lambalarını yeniledik. Cereyan tellerine değen dalları kestik. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Fidan dik, nefes alsın." kampanyası doğrultusunda 250 kestane ve ceviz fidanı diktik.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN İSTEKLERİNİZ?
Sakarya Büyükşehir Belediyesinden isteklerimiz şunlardır: Derenin ıslahı ve kanalizasyon yapımı için müracaat ettik. Mezarlığın düzenlenmesini istiyoruz. Nuriosmaniye köyü ile iç içeyiz. İki köyün gençlerinin istifade edeceği spor kompleksi yapılmasını istiyoruz. Köy mezarlığımızın üstüne seyir terası yapılsın. Adapazarı- Pamukova arası Sakarya nehrinde kayık turları düzenlensin. Evliya Çelebi'nin dediği gibi "Orman denizi" olan Sakarya nehri etrafına piknik yerleri, yürüyüş yolu yapılsın. Var olan su fabrikası faaliyete geçse, gençlere iş sahası açılır.

 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR 
Benden evvelki dönemlerde köyümüz için güzel hizmetler yapmış olan Fehmi Avcı, Necdet Tan, Yaşar Tan, İsmail Tan, Hayrettin Avcı, Mevlüt Avcı, Yusuf Tan ve adını unuttuğum değerli muhtarlardan Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesine, Geyve Kaymakamlığına ve Geyve Belediyesine teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin bir önce yapılmasını bekliyoruz

MEHMET AYDOĞAN

#geyve #serefiye #mahallesi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs