Geyve AYDINLAR Mahallesi

Geyve Aydınlar Mahallesi muhtarı Şaban Tetik: "Sulama göleti yeniden yapılsın." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci Öğretmen Mehmet Aydoğan Aydınlar mahallesi muhtarı Şaban Tetik ile görüştü. 

Kısaca kendisini tanıtan muhtar Şaban Tetik şunları söyledi: 1962 yılında doğdum. Evliyim. Dördüncü dönemdir muhtarım. Aza arkadaşlarım Sezai Güneş, Sezai Kaya, Ekrem Çelik ve Mehmet Şen ile beraber halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

AYDINLAR'I TANITIR MISINIZ?
Aydınlar köyü 16 hane, 60 tane seçmeni olan bir yerdir. Geyve'ye 23 km'dir. Halkımız arpa, buğday eker, vişne, kiraz yetiştirir. Ürünlerimizi Alifuatpaşa pazarcılarına veya İstanbul'a satarız. Köyümüzde eskiden güzel binek atları beslenirmiş. Bunun için eski adı Aygırlar idi. Ama günümüzde at besleyen kalmadı. Kelimede anlam değiştirdi. 1999 depremi sonrası komşularla istişare yaptık. Köyün adının "Aydınlar" olmasına karar verdik. Bu durumu o zamanki Sakarya valisi Yener Rakicioğlu'na bildirdik. Olur cevabı geldi.

KÖY İÇİN YAPILANLAR
Şimdiye kadar şunları yaptık: Köyümüzün camisine minare, köy konağı, muhtarlık odası yaptık. Köy ve arazi yollarının bakımı, içme suyunun bakımı yapıldı.

AYDINLAR'IN İSTEKLERİ NELERDİR?
En acil isteğimiz; var olan sulama göleti yıkılıp yeniden yapılsın. Komşular 2011 yılında göletin yerini bağışladı. İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Göletin olduğu yerde su kaynağı var, üç ayda 170 bin metreküp su topladı. Kısa süre sonra dakikada 50 metreküp su kaçağı olmaya başladı. Tadilat için vanaları açtık. Bir daha su toplamadı. 9 yıldır kullanamıyoruz. Boş bekliyor. Göletin durumunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce'ye bildirdik. Bir an önce göletin tarımsal sulamada kullanılır hale getirilmesini arz ediyoruz. Çamlık ile Şehren köylerinin bağlantı yolunun ve Geyve'ye giden yolun sıcak asfalt yapılmasını istiyoruz. Gölet yapılırsa bahçeler sulanır gelir artar. Yollar yapılırsa vatandaş ürününü pazarcıya daha çabuk ulaştırır. Mezarlığın etrafının tel örgü veya duvar ile çevrilmesini istiyoruz. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Köyümüzde muhtarlık yapmış olan Mehmet Güner, İbrahim Çelik, Mehmet Çelik, Mehmet Güneş, Ahmet Öztürk, Mehmet Duman ve adını hatırlayamadığım büyüklerimden Allah razı olsun. Yaptıkları hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #aydinlar #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs