GEYVE ALİ FUAT CEBESOY'U ANDI

Geyve Kaymakamlığı, Geyve Belediyesi ve Alifuatpaşa Ortaokulu, vefatının 52. yıl dönümünde Ali Fuat Cebesoy'u saygıyla andı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

KATILIM ÇOK OLDU
Alifuatpaşa Ortaokulu salonunda düzenlenen anma programına Geyve kaymakamı İlyas Memiş ve eşi Gülcan Memiş, belediye başkanı Murat Kaya, Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir, askeri erkan, Milli Eğitim Şube müdürleri Halit Suçatı ve Yavuz Şengül, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, Alifuatpaşa muhtarı Adem Arıcan ve vatandaşlar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

TARİHİ DOĞRU ÖĞRENMEK GEREKİR
Öğretmen Mehmet Kaplan, Paşa'nın hayatını anlattı. Belediye başkanı Murat Kaya ve Geyve kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Boğazının korunmasında Ali Fuat Cebesoy'un kahramanlığını anlattılar. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve oratoryo çok beğenildi.Okul müdürü Bahattin Aydemir ve öğretmenlerin hazırladığı program ilgi ile izlendi. Programı Gökhan Er ve Meryem Yiğit öğretmenler başarıyla sundu.

DUA EDİLDİ
Okuldaki programdan sonra Sakarya valisi Ahmet Hamdi Nayır'ın da katılımıyla Ali Fuat Cebesoy'un kabri ziyaret edildi. Vali Ahmet Hamdi Nayır, Kaymakam İlyas Memiş, Belediye başkanı Murat Kaya ve diğer katılımcılar, Paşa'nın kabri başında dua ettiler. Daha sonra müze gezildi.

ALİ FUAT PAŞA ve MİLLİ MÜCADELE
Geyve Öğretmen Evi salonunda Ali Fuat Cebesoy konulu sempozyum düzenlendi. Programı İlk Adım Derneğinin başkanı Hasan Kargı sundu. Geyve Kaymakamı İlyas Memiş,Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce ve Belediye başkanı Murat Kaya açılış konuşması yaptılar. Konuşmacı olarak Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Timsal Karabekir, Dr. Nuri Yazıcı ve Dr. Halit Eken katıldı. Konuşmacılar Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir ile diğer paşaların Milli Mücadelede gösterdikleri başarıları ve Geyve'nin önemini anlattılar.

GEYVE ve MANAV KÜLTÜRÜ
Doç. Dr. İsmail Şahin, Dr. Cemile Şahin, Dr. Resul Narin, Öğretmen Namık Cihan ve Ahmet İşsever Geyve'yi ve manav kültürünü anlattılar. Geyve kaymakamı İlyas Memiş, katılımcılara teşekkür etti, konuşmacılara plaket verdi.
Mehmet AYDOĞAN

#afp #geyve #manav #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs