Geyve CAMİİKEBİR Mahallesi

Geyve Camikebir mahallesi Muhtarı Yalçın Köksal: "Hizmetleriden dolayı Belediyeye teşekkür ederim."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN
Gazeteci Öğretmen Mehmet Aydoğan Camiikebir mahallesi muhtarı Yalçın Köksal ile görüştü.
 
Muhtar Yalçın Köksal kısaca kendisini tanıttı. 1980 yılında doğdum. Geyve Meslek Lisesi Muhasebe bölümü mezunuyum. Sigorta acenteliği yapıyorum. Komşularıma hizmet etmek için muhtar oldum. İkinci dönem oldu. Aza arkadaşlarım Rahmi Çay, Ali Kızılca, Kadir Bakır ile beraber görevimizi yapmaya çalışıyoruz.
 
MAHALLENİZİ TANITIR MISINZ?
Camikebir mahallemizin adı Geyve'nin yöresel söyleyişiyle "Goca cami"(Büyük cami)' den gelir. Merkez mahalledir. 1497 seçmenimiz var.
Mahalle sakinlerinden Nevzat Çınar anlatıyor: Yetmiş yıl kadar önce şimdiki pazar yerinde meşe ağaçları vardı. Tel gererler cambazlar gösteri yapardı. Eski belediye binasının duvarlarında ziraat filmleri izletirlerdi. Bayram günleri eğlenceler düzenlenirdi. 
Muhtar Yalçın Köksal söze devam etti:
 
Sayın kaymakamımız İlyas Memiş de bizim mahallede ikamet etmektedir. Kaymakamımız şair olduğu için Geyve'yi anlatan çok güzel bir şiir yazmış. O şiirden bazı bölümleri aktaralım:
 
 
GEYVE
Bir huzur diyarıdır iklimi, doğasıyla,
Bir başkadır mevsimler, manzaralar Geyve'de.
Büyüler gönülleri efsunlu havasıyla,
Yemyeşildir her yanı, her ay bahar Geyve'de.
 
Uzanır her tarafta rengârenk bahçeleri,
Sallanır dallarında her mevsim meyveleri,
Bağlarından bal akar, güller süsler her yeri,
Bolluk, bereket kokar çarşı pazar Geyve'de.
 
Her yeri ayrı güzel, Cennet'tir her köşesi;
Duyulur Sakarya'da sükûtun derin sesi,
Maziden bir levhadır Elvanbey Zaviyesi,
Beyazıt Köprüsü’nden tarih akar Geyve'de.
İLYAS MEMİŞ 
Geyve Kaymakamı
 
RESMİ DAİRELER BİZDEDİR
Kaymakamlık binası Tepecikler'e taşındı ama diğer resmi daireler bizim mahallededir. Jandarma, Kapalı Spor Salonu, Kepekli camisi, Vergi Dairesi, Halk Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Evi, Kütüphane, Vergi Dairesi, Bankalar, Eczaneler, Sağlı Ocağı, Özel Yurtlar, Elvan Bey zaviyesi, Kızılay, İmam Hatip Lisesi, PTT, Özel Sürücü Kursu, Mescit, Geyve Belediyesi, Merkez camisi, Müftülük, Tarhan camisi, Atapaşa camisi...
 
YAPTIKLARIMIZ
İnciksuyu mahallesine bağlı olan bir sokağı bizim mahalleye bağladık. Muhtar olarak bizim yapacak fazla bir şeyimiz kalmadı. Biz sadece eksikleri hatırlatıyoruz. Merkez mahalle olduğumuz için Geyve belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi gerekeni yapıyor. Geyve belediyesi ve SASKİ ile uyumlu çalışmak suretiyle mahallemizin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Yardıma muhtaç olanları tespit edip, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfından yardım almalarına yardımcı oluyoruz.
 
MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Eski muhtarlar Terzi Hüseyin Yılmaz ve Mustafa Ayvaz'dan Allah razı olsun. Mahallemizin eksiklerini giderdikleri için; Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. 
MEHMET AYDOĞAN
#geyve #camiikebir #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs