Geyve SETÇE Mahallesi

Geyve Setçe mahallesi muhtarı Sait Acar: "Doğantepe orman deposundan Setçe'ye kadar 11 km'lik yolumuzun sıcak asfalt kaplanmasını istiyoruz." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteciz emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan, Setçe mahallesi muhtarı Sait Acar ile görüştü.

 

MUHTARIM BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?
 Ben Geyve Setçe mahallesi muhtarı Sait Acar. 1976 doğumluyum. Geyve İmam-Hatip Lisesi orta kısımdan mezun oldum. Geyve'de elektrik dükkanım var. Komşular arasında sulama suyu kavgası eksik olmazdı. Yaşlı bir nine "Evladım muhtar ol. Su meselesini hallet. Komşuları bu sıkıntıdan kurtar. Sen bu işi becerirsin." dedi. Sanki anlaşmışlarcasına, aynı sözü birkaç kişi daha söylence muhtarlığa aday oldum. Cenabı Allah da nasip etti. İki dönemdir muhtarım. Azalarım Lokman Önal, Vedat Özdemir, Cemil Yılmaz ve Fedai Çavdar ile halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

SETÇE MAHALLENİZİ TANITIR MISINIZ?
Setçe mahallemiz, şimdiki yerinden 3 km. kadar yukarıda imiş. Rivayete göre insanlar yedikleri aşureden zehirlenmişler. Şimdiki yere göç etmişler. Ne zaman kurulduğunu bilen yok. Geyve ilçesine 17 km uzaklıktadır. Setçe ve Celaller olmak üzere iki parçadan oluşur. Celaller ile aramızda 3 km. var. Setçe 25, Celaller 10 olmak üzere toplam 35 hanedir. Yazın nüfus daha da artar. İki mahallede de cami vardır. Kanalizasyon ve okulumuz yok. Çocuklar Doğantepe'de taşımalı eğitim görüyor. İnsanlarımız fındık, ceviz, kendilerine yetecek kadar da sebze yetiştirirler. Orman işinde çalışırlar. Hayvan beslerler. 

 

SU GELDİ, KAVGA BİTTİ
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesinin destekleriyle şunları yaptık: 
İçme suyu ve sulama suyu getirdik. Sulama suyu 3 km. mesafeden kalın borularla geliyor. Her hane 8 saat süreyle bol bol bahçesini suluyor. Zaten 8 saat boyunca sulanacak geniş arazisi olan da yok. Böylece kavga dövüş bitti. İnsanlar dua ediyor. Caminin eksiklerini giderdik. Caminin anfilerini dijital yaptık. Cami hocasının lojmanını onardık. Celaller mahallemizin sokakları parke taş döşendi. Kendi imkanlarımızla köyün borcunu ödedik. 

 

CELALLER'DE ÇAY SOHBETİ
Geyve Setçe köyü Celaller mahallesinde uzun kış gecelerinde çay sohbetine doyum olmuyor. Celaller mahallesi halkından Selim Kıcır, İsmail Altun, Mehmet Karlık, Abdurrahim Akman, Fedai Çavdar, Hasan Kıcır, Mustafa Çavdar yatsı namazını camide Mevlüt Zihni Türit hoca ile cemaatle kıldıktan sonra komşu ziyaretine gidiyorlar. Çayları içerken dini konulardan, güncel konulardan, eski geleneklerden sohbet ediyorlar. Celaller mahallesinde bu arkadaşların sohbetine doyum olmuyor. 


MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Mahalleme hizmet eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesine teşekkür ederim.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #setce #celaller #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs