Geyve KÖPRÜBAŞI Mahallesi

Geyve Köprübaşı Mahallesi Muhtarı İbrahim Dağ:" İçme suyu ve doğalgazın gelmesini, yolun asfaltlanmasını istiyoruz." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, Köprübaşı mahallesi muhtarı İbrahim Dağ ile görüştü.
 

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Muhtar İbrahim Dağ. 1957 Erzurum- İspir doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. İnşaatçılık yapıyorum. İstanbul Pendik'te oturuyordum. İnternetten Köprübaşı köyünü gördüm, beğendim ve 2013 yılında buraya taşındım. Ballıbaba türbesinin yapımı sırasında komşuların isteği üzerine muhtarlığa aday oldum. Azalarım Ali Kuşçu, Mustafa Maviş, İrfan Sarıca, Elettin Güneş, Seyfi Karadayı, Metin Altıntaş ve Temel Çelik ile beraber komşulara hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

KÖPRÜBAŞI MAHALLESİNİ TANIYBİLİR MİYİZ?
Köprübaşı, eski bir mahalledir. Alifuatpaşa'ya 1,5 km. Geyve'ye 4,5 km. mesafededir. 1960'larda deprem olunca, birçoğu evini satıp Alifuatpaşa ve Geyve'ye taşınmış. Otuz beş yıl önce rahmetli Polat Aydıner ilk defa buradan yer satın alır. Polat Aydıner amca, eş, dost, akrabalarına da tavsiyede bulunur. Böylece dışarıdan göç başlar. Polat amca köyün yolunu, camisini, yaptırır. Elektriğini, suyunu getirtir. Topluma faydalı bir insandı.

Köyümüz bundan üç ay öncesine kadar 51 hane idi. Alifuatpaşa ilçe olacak diye bazı sokaklar bizden ayrılıp, Alifuatpaşa'ya bağlanmıştı. Alifuatpaşa ilçe olamayınca Polat, Arda, Merkez, Akpınar, Köşker gibi sokaklar tekrar Köprübaşı'na bağlandı. Şimdi 150 hane civarındayız. Mahallemizin yerleşim konumu, manzarası güzel olunca köye göç eden çok oluyor. Komşuları zaman zaman caminin yanındaki konağımıza davet ediyorum. Bir birleriyle tanışıp kaynaşmayı sğlıyorum. Komşulardan birkaç hane hayvancılık yapıyor. Çoğu emeklidir. Bizde şöyle bir söz var: " Alifuatpaşa'dan taşır, Köprübaşı'nda yerler." Köyümüzde Ballıbaba Türbesi vardır.

 

İSTANBUL'UN FETHİNE GİDEN YOL
Ballıbaba Eyüp Sultan Hazretlerinin askeridir. Asırlar önce İstanbul'u fethetmeye giderken 15 arkadaşıyla beraber Köprübaşı'nda şehit düşerler. 2013 yılında Geyve kaymakamı İdris Akbıyık zamanında Ballıbaba türbesi yeniden yapıldı. Türbe ziyaretine herkesi davet ediyoruz. Ballıbaba Hazretleri, Şair Yusuf Tuna'nın şiirinde en güzel şekilde anlatıyor.

 

BALLI BABA
Arabistan'dan İstanbul'a gelmişti,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.
Rumlarla savaşırken şehit olmuştu,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.

Geyve'nin topraklarına nur katıyor,
Kalbi Ali Fuat Paşada atıyor.
Köprübaşındaki türbede yatıyor,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.

Dünyada onun yiğitliği serdedir,
Varlığı gönüle açılan perdedir.
On beş arkadaşıyla aynı yerdedir,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.

Hakikat nurunu derenlerindendir,
Sevdiğimiz gönül yarenlerindendir.
Geyve'nin büyük Alp Erenlerindendir,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.

Yusuf onunla yükseldi Hak davası,
Bütün insanlaradır onun duası.
Sakarya Geyve'nin şehit evliyası,
Eyüp Sultanın askeri Ballı Baba.
Yusuf Tuna

 

KÖPRÜBAŞI'NIN İSTEKLERİ NELERDİR?
Alifuatpaşa'ya giden Barbaros Hayrettin Paşa Caddesinin, Ballıbaba türbe yolunun ve Erzincanlılar mahallesinin yolunun asfalt yapılmasını istiyoruz. 
Doğalgaz 1,5 km yakından geçtiği halde biz istifade edemiyoruz. Doğalgaz bağlansın. İnternet yok, telefonlar çekmiyor. Elektrik yetersiz. İçme suyumuz kireçli, içilebilir bir su istiyoruz. Eskiden Kartepe'den gelen içme suyu güzeldi. Nüfus kalabalık olunca, SASKİ Geyve'den artezyen suyu ekledi. Bu su kireçli, içilmiyor. Bunun için suya ihtiyacımız var.

MEHMET AYDOĞAN

#geyve #koprubasi #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs