Geyve KIZILKAYA Mahallesi

Muhtar Medet Çakmak: "En güzel Şelale, bizim şelaledir. İçme suyu deposu lazım ve Küp mahallemizde elektrik yok." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Gazeteci Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Kızılkaya mahallesi muhtarı Medet Çakmak ile görüştü.

Muhtar Medet Çakmak kısaca kendini tanıttı. 1972 yılında doğdum. Evli ve 5 çocuk babasıyım. Şoförüm. Muhtarlıkta ilk yılım. Aza arkadaşlarım İbrahim Çakmak, Ahmet Öztürk, Cemal Gukoğlu ve Sabit Güney ile beraber görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bizden evvel görev yapan Hamza Dişli, Nuri Çakmak, Adem Çakmak, Paşa Çakmak, Metin Çakmak, İlhami Dişli ve adını unuttuğum tüm muhtarlardan Allah razı olsun. 

İSMİNİ KIZIL RENKLİ KAYADAN ALIR
Kızılkaya köyünü tanıtan muhtar Medet Çakmak şunları söyledi: Eski köyümüz, şimdiki yerleşim yerinden 5 km kadar yukarıdadır. "Kızılkaya" adını da orada bulunan kızıl renkli dik kayadan alır. Eski köyümüz Kızılkaya, Saçlık ve Küp mahallesi olmak üzere üç parçadır. 1968 yılında heyelan olunca; devlet Sakarya nehri kenarına evler yapar ve cüzi miktarla vatandaşa satar. Böylece 1974 yılında köyümüz Sakarya nehri kenarına göç eder.
İstanbul, Eskişehir, Antalya oto yolu ve Yüksek Hızlı Tren demiryolunun kenarında kurulmuştur. Ulaşım kolaydır. Alifuatpaşa koop otobüsleri Dereköy'den girip Kızılkaya, Örencik yolcusunu alıp Adapazarı'na götürüyor.Yeşil ormanlıklar içinde güzel bir köydür. İçme suyu ve kanalizasyon vardır. 200 hanedir, 390 seçmen var, 510 kişi yaşamaktadır. Halkımız orman ürünlerinden sandık yapar, hayvan besler ve fındık yetiştirerek geçimini sağlar. Gelirin % 90 fındıktır. 

ESKİ MUHTAR İLHAMİ DİŞLİ ANLATIYOR
Eski muhtar İlhami Dişli kendi dönemiyle ilgili şunları söyledi: Cami ve lojmanı tamir ettik. Çevre duvarını yaptık. Sokaklara parke döşendi. Yol asfalt oldu. Köy konağı, dükkan, misafirhane, muhtarlık, kahvehane yaptık. Saçlı mahallesine elektrik getirdik. 

KIZILKAYA SPOR
Kızılkayaspor kulüp başkanı aynı zamanda MHP Geyve ilçe başkanı olan Murat Çakmak şunları söyledi: Kızılkayaspor, 2.amatör liginde oynuyor. Ailelerin çocuklarını okumaya teşvik ettikleri gibi, spor yapmaya da teşvik etmelerini istiyoruz. Amacımız köyümüzün gençlerini kahve köşelerinden kurtarmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Sağlıklı yaşayıp, başarılı olmanın şartı; hem okumak hem de spor yapmaktır. Top sahamızın düzenlenmesini istiyoruz.

EN GÜZEL ŞELALE BİZİM ŞELALE
Yeni muhtar Medet Çakmak söze devam etti. Birçok yerde şelale var. Ama en güzel şelale bizim köyün şelalesidir. Aşağı yukarı 50 metre yükseklikten akan şelalenin çevresinin düzenlenip mesire alanı yapılmasını istiyoruz. Şelaleye gidiş- geliş çok kolay. Arabayla beş dakikaya, yayan on dakikaya gidebilirsiniz. Geceleyin konaklayabileceğiniz Piramit evler de var.
 

PİRAMİT EVLER
Piramit evlerin sahibi Kerim Çalış anlatıyor: 630 m. rakım yükseklikte olan dağ evlerimiz, doğa ile iç içedir. İstanbul- Antalya D650 karayoluna 11 km uzaktadır. Şelaleye yürüme mesafesindedir. Trafik ve gürültüden uzak yeşillikler arasında, rahat ve huzurlu gün geçirmek isteyen buyursun gelsin. Kışın karın doyumsuz zevkini, yazın ise serinliğin eşsiz rahatlığını yaşamak isteyen herkesi bekliyoruz.

ACİL İHTİYAÇLAR
Muhtar Medet Çakmak söze devam etti: Beş km. yukarıdaki eski Kızılkaya'yı yayla olarak kullanıyoruz. Burada bulunan Küp mahallesi, Kızılkaya ve Saçlı mahallelerinin yollarının asfalt olmasını, yaylalarımızın şenlenmesini istiyoruz. Küp mahallemizde elektrik yok. Elektrik bağlanmasını istiyoruz. Şimdi yaşadığımız Kızılkaya'ya su deposu lazım. Top sahamızın düzenlenmesini, gençleri, spor yapmaya özendirici hale getirilmesini istiyoruz.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Kızılkaya'ya hizmet eden eski muhtarlardan Allah razı olsun. Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Köyümüze yeni hizmetlerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #kizilkaya #selale #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs