Geyve AHİBABA Mahallesi

Geyve Ahibaba mahallesi Muhtarı Serdar Şahin: "Ahilik kültürünü yaşatmak istiyoruz."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve muhabirimiz Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan, Ahibaba mahallesi muhtarı Serdar Şahin ile görüştü.

Muhtar Serdar Şahin, kısaca kendisini tanıttı. 1983 yılında doğdum. Ben altı yaşında iken babam vefat etti. İlkokul mezunuyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. İlk defa muhtar seçildim. Halkıma, köyüme hizmet etmek için muhtar oldum. Aza arkadaşlarım Ahmet Topaloğlu, Hüseyin Özkan, Fatih Topaloğlu ve Eyüp Sancak ile beraber komşularımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

 

AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞASIN İSTİYORUZ
Muhtar Serdar Şahin ve arkadaşları Mehmet Limon, Murat Ayan, Necdet Kılıç anlatıyor: Köyümüz adını Ahibaba türbesinden almış. Burada dört tane velinin kabri vardır. Ahilik, XIII. yüzyıldan itibaren Anadolu’da görülmeye başlar. Ahi Evran kurmuştur.

Ahilik, esnaflar arasında yardımlaşma, dayanışma, iyi mal üretme ve adam gibi esnaf yetiştirme derneğidir. Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Beyliğinin, Cihan Devleti olmasında ahiliğin çok büyük rolü vardır. Şimdi bizler, bu güzel kültürün yaşamasını, gelecek nesillerin ahilik adabına göre yetişmesini istiyoruz. Bunun için önce Ahibaba türbesini ve çevresini düzenlemeye başladık. Geleneksel Ahilik programı yapacağız. Bu konuda Geyve Kaymakamlığının ve Geyve Belediyesinin de desteğini bekliyoruz.

 

KÖYÜNÜZÜ TANITIR MISINIZ?
Muhtar Serdar Şahin söze devam ediyor: Ahibaba köyü, Taraklı yolu üzerindedir. Geyve'ye 15 km uzaklıktadır. Beş parçadan oluşmaktadır: Ahibaba, Akseki, Hacı Muharremler, Kayaaltı ve Üçerenler mahallesi... Yüz hanedir ve 220 seçmen vardır. Komşuların % 90 'ı emeklidir. Ayçiçeği, buğday ekeriz. Fındık, ceviz, üzüm, zeytin, ayva... yetiştiririz. Hayvancılık yapanlar da var.

 

YAPTIKLARIMIZ
Köyümüzde bulunan ve köye adını veren Ahibaba'nın kabrini türbe haline getirdik. Türbenin yanına mescit, tuvalet yapıyoruz. Mustafa Sancak amcanın desteği ve komşuların el birliğiyle camiyi onardık, yeni halı döşedik. Yeni minare yaptık. Akseki yoluna asfalt yaması yaptık. İçme suyu için çalışmalar yapılıyor. 

 

İSTEKLERİMİZ
Ahilik kültürünü herkese tanıtmak için, geleneksel Ahilik programı düzenleyeceğiz. Yetkililerden bu konuda destek olmalarını istiyoruz. Acı suyumuz var. Bu su egzama, kaşıntı ve mantar gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu suyu korumak ve çevresine mesire alanı yapmak istiyoruz. Akseki'nin havası, manzarası güzeldir. Akseki'deki hazine arazisine, Hırka'daki gibi seyir terası, çocuk parkı yapılmasını istiyoruz. Gençler için top sahası yapılmasını istiyoruz.
 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Benden önce görev yapmış olan Fikri Işık, Mehmet Yılmaz, Mehmet Şenol, Mehmet Şahin ve adını unuttuğum muhtarlardan Allah razı olsun. Yaptıkları hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin yapılmasını bekliyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #ahibaba #ahilik #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs