Geyve YAYLAK Mahallesi

Geyve Yaylak Muhtarı Ali Rıza Demir: "Sulama göleti yapılmasını istiyoruz."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Gazeteci emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Yaylak mahallesi muhtarı Ali Rıza Demir ile görüştü.

MUHTARİM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Muhtar Ali Rıza Demir. 1984 yılında doğdum. İlkokul mezunuyum. Muhtarlıkta ilk senem. Komşuların isteğiyle muhtar oldum. Azalarım Sadri Polat, Sadi Bodur, Ahmet Yıldız ve Zekeriya Yıldırım ile beraber hizmet ediyoruz.


YAYLAK'I TANIYABİLİR MİYİZ?
Geyve'ye bağlı olan Yaylak köyü 36 hanedir. Geyve'ye 16 km mesafededir. Halkımız hayvancılık yapar. Sebze meyve yetiştirir. Okulumuz kapalı, çocuklar taşımalı sistemle Akdoğan'da okuyor. 

ESKİ MUHTAR ALİ YİĞİT ANLATIYOR
Ali Yiğit 1984-2004 yılları arasında dört dönem muhtarlık yaptım. Öğrenciler Akdoğan'a taşımalı gidiyor ama kışın Akdoğan tarafında gizli buzlanma çok oluyor. Geyve tarafı güneye baktığı için kar çabuk kalkıyor. Bunun için öğrencilerin Geyve'ye taşınması daha uygundur. 1986 yılında köy konağı, cami, şadırvan yaptık. Heyelan nedeniyle bu cami yıkıldı. Daha sonra yeniden cami yapıldı. 7,5 km. uzaklıktaki Tesbinli ve Hasanoğlu mevkisinden içme suyu getirdik. Su deposu yaptık ve evlere su verdik. Fatih Avcı'nın muhtarlığı zamanında Kapakça mevkisinden içme suyuna takviye yaptık. İçme suyumuz iyi ve yeterli ama sulama suyu sıkıntımız var. Gölet yapılmasını istiyoruz. Dere yatağına yakın olan komşular kuyu açıp bahçe suluyorlar. Buralara çilek, domates ekiyorlar. Üzüm, kiraz kaliteli ve çok oluyor. Elbette ki sulanan arazinin verimi daha fazla olur. Sulanamayan yerlere arpa, buğday ekeriz.

BİR DAMLA SU BOŞA AKMAZ
Eski muhtar Ali Yiğit sözlerine şöyle devam etti: Köyümüzde eskiden öğretmenlik yapan Çorumlu Bayram Kaymaz: "Bir damla suyu bile israf etmemek gerekir. Pınarın önüne oluk yapalım. Gelen geçen yolcu, kurt, kuş istifade eder." derdi. O günden beri biz de dağda, bayırda bir damla akan su görsek, hemen önüne betondan oluk yaparız. Bir damla suyu ziyan etmeyiz.

YENİ YAPTIKLARIMIZ
Ali Rıza Demir, muhtar seçildikten sonra şunları yaptık: Köy konağının çatısını yeniledik. Her gün Adapazarı, İzmit, İstanbul, Düzce gibi şehirlere kamyonlar sebze ve meyve götürüyor. Bunun için 60 tonluk kantar koyduk.

YETKİLİLERDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesinden isteklerimiz: Sulama göletinin yapılmasını istiyoruz. Gölet yapılırsa, bahçeler daha rahat sulanır ve verim artar. Yaylak ile Geyve arası yolumuzun genişletilip asfalt kaplanmasını istiyoruz. Grup yolumuz yapılırsa Safibey, Demirler, Yaylak, Hisarlık, Sekiharman, Halidiye ve Taşoluk köyleri de istifade eder. Kanalizasyon yetersiz. Okul bahçesinin mevlit, düğün cemiyeti yapılacak şekilde düzenlemesini istiyoruz. Çocuklar için park yapılsın.


MUHTARLIK GEÇİCİ, DOSTLUK BAKİDİR
Yaylak mahallesi muhtarı Ali Rıza Demir, benden evvel muhtarlık yapmış olan Ali Yiğit, Abdurrahman Kara, Fatih Avcı, Hüseyin Bodur, Ömer Köse, Emin Ay, Emin Köse ve ismini sayamadığım büyüklerimden Allah razı olsun. Her biri köyümüze hizmet etmek için uğraşmışlar. Bizde muhtarlık kavgası olmaz. Muhtarlık gelir geçer, dostluk baki kalır. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere de teşekkür ederim. Yaylak mahallemizin eksiklerini tamamlamak için yardımlarını bekliyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #yaylak #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs