GEYVE'de BİR İLK, MOR EKMEK

Geyve'de yarım asırdan beri unlu mamuller üretiminde hizmet veren Arslanlar fırını, Mor Ekmek pişirmeye başladı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


MOR EKMEĞİN İÇERİĞİ
Arslanlar ekmek fırını sahiplerinden Metin ve Fikri Arslan kardeşler konuyla ilgili şunları söyledi: Mor ekmek un ile böğürtlen, ekşi mor dut, yaban mersini, vişne, nar, patlıcan, mor soğan kabuğu gibi meyve ve sebzelerin karışımından üretilmektedir.
 

MOR EKMEĞİN MUCİDİ
İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezinin 10 yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilmiş, insan sağlığı tarafından olumlu sonuçlar alınmış bir ekmektir. Adapazarı’ndan bir arkadaşımız bu ekmeği üretiyordu. Bakanlıktan izinlerinin alındığını gördük. Tamamen doğal bir ürün olan mor ekmeği Geyve'de yapmak için izin istedik ve pişirmeye başladık. 

MOR EKMEĞİN FAYDALARI
Mor ekmek tüketilmesi halinde; şeker hastalığı, kalp ve damar hastalığı, yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı, böbrek yetmezliği, kol ve bacak uyuşukluğu, eklem ağrısı, unutkanlık gibi hastalıklara şifadır.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #mor #ekmek #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs