GEYVE'DE YORGANCILIK BİTİYOR

Yurt genelinde olduğu gibi, Geyve'de de unutulmaya yüz tutan mesleklerden birini yapan Yorgancı Necati Karabulut:"Bizden sonra yorgancılık yapan kalmayacak." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

İLKOKULDAN SONRA ÇIRAK OLDUM

Geyveli Necati Karabulut konuyla ilgili şunları söyledi: 1944 Trabzon- Çaykara doğumluyum. İlkokuldan sonra okuma imkanım olmadı. 12 yaşında Erzincan'da yorgancılık yapan amcamın yanına çırak olarak girdim. Askerlik dönüşü İstanbul'a gittim. 1968 yılında Geyve'ye geldim, dükkan açtım. 63 yıldan beri yorgancılık yapıyorum.

 

ÇIRAK İŞİ BİTTİ

Eskiden 5'i bitiren çocuklar imkanı varsa okuyor, imkanı yoksa bir ustanın yanına çırak olarak girip, meslek öğreniyordu. O yıllarda 3-4 tane çırak, kalfa çalıştırırdım.Şimdi çırak işi bitti. Bunun için zanaatkar yetişmiyor.

 

İĞNEYLE KUYU KAZIYORUZ

Bizim işimiz, iğneyle kuyu kazmaya benziyor. Yorganı tamamen elle diktiğimiz için, fabrika işi yorganlardan pahalıya mal oluyor. Eskiden herkes pamuk veya yünden bebek yorganı, gelin yorganı, hediyelik yorgan diktirirdi. Ekmek parası kazanırdık.

 

DEVLET'TEN ALLAH RAZI OLSUN

İşler çok durgun. Emekli olduğum halde, yorgancılık mesleğimi sevdiğim için çalışmaya devam ediyorum. Bu arada devlet yetkilileri "Unutulmaya yüz tutan meslekler yaşasın" diye, bazı zanaatkarlardan vergi almıyor. Allah devletimizden razı olsun. 
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #yorganci #necati #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs