Devlet Haksız Kazanca ‘DUR’ Desin!

Dijital Medya ve Habercilik Derneği(DİJİMED) Başkan Yardımcısı Serhat Gür, yaptığı açıklamayla sosyal mecralar üzerinden yapılan faturasız reklam işlerine devlet müdahalesi gerektiğini belirtti.
Editör Editör

Dijital Medya ve Habercilik Derneği(DİJİMED) Başkan Yardımcısı Serhat Gür, sosyal medya üzerinden sayfa açarak reklam yapan bazı kişi ve kurumların bu yolla haksız kazanç elde ettiğine değindi. Gür, vergi mükellefi olan ajansların işini yaparken vergisini ödediğine değinerek birçok kullanıcının yasal bir karşılığı olmaksızın sosyal hesaplar üzerinden ticaret yaptığını ifade etti.

Açıkça Haksız Kazanç Elde Ediliyor

DİJİMED olarak geçtiğimiz aylarda dijitaldeki soyguna dikkat çektiklerini belirten Başkan Yardımcısı Gür, “Maalesef TBMM’den geçen Dijital Hizmet Vergisi de sosyal medyada oluşan kayıt dışı ekonominin önüne geçmek için yeterli olmadı. Ünlü isimler ve sosyal medya fenomenlerinin yaptığı reklamların birçoğu faturasız. Bunun dışında sosyal medyada tamamen reklam amaçlı açılan sayfaların birçoğu maliyede kaydı olan bir şirkete ait değil; yani burada açıkça haksız kazanç elde ediliyor” dedi.

Sokaktaki Satıcıya Müdahale Var Ama…

Devletin dijital ortamdaki vergi kaçakçılığına müdahale etmesi gerektiğini belirten Gür, “Sokaktaki seyyar satıcılar belediyelerin zabıta ekipleri tarafından yakalanıyor ve bir cezai yaptırım uygulanıyor. Çünkü dükkan açıp vergisini ödeyen esnafın kazancının yanında bu yapılan işlem bir haksız kazanç oluyor. Ancak durum dijital medyada tam anlamıyla aynı ve ayan beyan ortadayken bu vergi kaçakçılarıyla ilgili bir işlem yapılmıyor. Devletimizin bu konuya en yakın zamanda müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Alan Kadar Veren de Suçlu

Resmi bir iş olmadığı halde reklam yapan firmalara karşı reklam verenleri de uyaran Serhat Gür, “Faturasız reklam yapan fenomenler ve sayfalar ne kadar suçluysa onlara reklam veren firmalar da o kadar suçludur. Çünkü ortada herhangi bir fatura yok. Yani reklamı alan da veren de vergi kaçırıyor. Reklam veren işletmelerimizi konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırıyorum. İşini hakkıyla yapan medya kuruluşlarına karşı sosyal medya farelerine prim vermeyelim” diye konuştu.

#fatura #kacak

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs