250 fidan toprakla buluştu

Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz şehitleri adına 250 fidanı toprakla buluşturdu.
Ali ARICI Ali ARICI

Geyve Kız AİHL öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığının 15 Temmuz temalı Tarihten Şuura Projesi kapsamında 250 adet fidanı, şehitlerimizin aziz hatırasına toprakla buluşturdu.

Geyve Kız AİHL öğrencileri, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi esnasında şehit düşen vatandaşlarımız adına 250 adet fidanı toprakla buluşturdu. İlçe MEM tarafından tahsis edilen Geyve merkezdeki 5 dönümlük alanda gerçekleştirilen törene; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

HER BİRİNİN ADI YAŞATILACAK

Menfur darbe girişiminde şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın her birinin adlarının yazılı olduğu kartlar fidanlara iliştirildi. Zeytin, kiraz ve çam ağacı türlerinin seçildiği etkinliğe katkıda bulunan öğrencilerin isimleri de bu kartlarda yer aldı. Böylece şehitlerimizin adlarının her zaman hatırlanacağı ve aziz hatıralarının yaşatılacağı bir bahçenin tohumları atılmış oldu.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Etkinlikte oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdu ve can suyunu verdi. Böyle bir projede aktif olarak yer aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden öğrenciler, “15 Temmuz darbe girişimi yakın tarihte oldu ve her yaştan çok sayıda insanımız vefat etti. Bu hain kalkışmayı ve şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

PROJENİN DEVAMINDA NELER VAR?

Bugün güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirten Geyve Kız AİHL Müdürü Ahmet Erol ise, gerek arazinin tashihi gerekse de fidanların temini konusunda emeği geçenlere teşekkür etti. Erol, 15 Temmuz temalı Tarihten Şuura Projesi kapsamının bununla sınırlı olmadığını hatırlatarak, “Şehitlerimizin yakınları için yöresel ürünlerden hediye paketleri hazırlıklarını sürdürüyoruz. Ayrıca konuyla ilgili uçurtma şenliği ve koreografi gibi etkinliklerimiz de olacak” diye konuştu.

#15-temmuz #250-fidan

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs