Geyve'de Afet Farkındalığı Konferansı verildi

Geyve Kaymakamlığı Afet farkındalık konferansı düzenledi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


KATILIM ÇOK OLDU
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan Sakarya Afet Müdahale Planı (TAMP Sakarya) çerçevesinde 'Afet Farkındalığı' ve 'TAMP Bilgilendirme' konferansı yapıldı.
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans; Kaymakam İlyas Memiş, Belediye Başkanı Murat Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Saban daire amirleri, okul müdürleri, Muhtarlar Derneği başkanı Abdullah Şenel, mahalle muhtarları, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

FAY HATTI ÜZERİNDEYİZ
Geyve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından başlayan konferansta AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş “Afet Farkındalığı” konusunda özetle şunları söyledi: İlimizin dünyadaki en tehlikeli fay hattı üzerinde bulunduğunu, ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türlerini, olası afetler öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılabileceğini ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağını açıkladı.
 

AFET ÇANTASI
Afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiğini, yaşam çevremizde oluşabilecek yangınlara karşı neler yapabileceğimizi ve her evde yangın tüpünün bulunması gerektiğinin önemini anlattı. Evlerimizdeki eşyaların olası deprem durumuna karşı mutlaka sabitlenmesi gerektiğinin önemi ve her ailenin aile afet planı olması gerektiğini katılımcılara örnek ve uygulamalar ile anlattı. 
Ayrıca “TAMP Sakarya” kapsamında kamu kurumlarının ve çalışanlarının görevleri ve sorumlulukları hatırlatılarak, bireylerin afetlere karşı ne kadar bilgili ve tedbirli olduğu üzerinde duruldu. 
MEHMET AYDOĞAN

#afad #afet-tamp #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs