55 yaşında Doktor unvanı aldı

Geyve Dörtyol Camisi imam hatibi Niyazi Gümüş, "Yoksulluğun azaltılmasında bir çözüm önerisi; Zekat Fonu Örneği" tezini yazarak Doktor unvanını hak etti.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Niyazi Gümüş, 1964 yılında Geyve'nin Çine köyünde doğar. Çine İlkokulundan sonra, Geyve İmam Hatip Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesinden mezun olur. 1982 yılında Karapürçek ilçesine bağlı Mecidiye köyünde imamlık görevine başlar. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden diplomasını alır. "Yoksulluğun azaltılmasında bir çözüm önerisi; Zekat Fonu Örneği" konusunda 243 sayfalık tez yazarak, Sakarya Üniversitesi İktisat Fakültesinde doktorasını tamamlar. 
Geyve'nin ve Sakarya'nın 55 yaşında doktorasını tamamlayan tek din görevlisi olan Niyazi Gümüş bu konuyla ilgili şunları söyledi:
Zekat konusunda tez hazırlamama sebep Peygamber Efendimizin şu iki Hadisi Şerifidir: "Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir. Fakirlik neredeyse, küfür olacaktı.."
Ömer Bin Abdülaziz zamanında, zekat fonu o kadar düzenli çalışıyor ki ülkede zekat verecek fakir kalmıyor.. Türkiye'de de devlet kontrolünde zekat fonu kurulup düzenli işlese; ülkemizde de fakir bir insan kalmaz. 

MEHMET AYDOĞAN

#dr #niyazi #gumus #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs