KUDÜS DAMARLARIMIZDA DOLAŞAN KANDIR

Geyve'de konferans veren Numan Balcı: "Kudüs ve Mescidi Aksa, damarlarımızda dolaşan kanımızdır." dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Bağcazlılar Dayanışma ve Kültür Derneğinin düzenlediği Kudüs ve Mescid-i Aksa konferansı; Emine Gümüş, Gülcan Eroğlu ile Nuriye Karakuş'un öncülüğünde gerçekleşti. Geyve SAMEK konferans salonundaki programa katılım çok oldu.

Konuşmacı Numan Balcı özetle şunları söyledi: Kudüs, Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman toplumları için önemli bir şehirdir. Ama biz Müslümanlar için daha önemlidir. Çünkü Peygamber Efendimiz, buradan Miraç'a yükselmiştir. Yeryüzüne inşa edilen birinci ibadet hane Kabe, ikincisi Mescidi Aksa'dır. Burası Hz. Muhammed'in (AS) bütün Peygamberlere namaz kıldırdığı yerdir. Mescidi Aksa, Ümmetin hüzünlü sevdasıdır. Mekke ibadet şehridir, Medine ziyaret şehridir, Kudüs cihat şehridir. Bunun için Kudüs'e Osmanlı sahip çıkmıştır, biz de sahip çıkmalıyız. 

Program sonunda Selçuk Özel, Emine Gümüş, Gülcan Eroğlu ve Nuriye Karakuş konuşmacı Numan Balcı'ya Geyve'nin yöresel ürünlerinden hediye ettiler.
MEHMET AYDOĞAN

#kudus #mescid #aksa #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs