GEYVE'NİN EN GENÇ KAHVECİSİ

Gazeteci emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, Argat mahallesi Hediye camisi yanında dede, baba ve torun olmak üzere üç nesil kahvecilik yapan Mehmet Ergin ile görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

EN GENÇ KAHVECİ MEHMET ERGİN

Geyve'nin en genç kahvecisi benim. 23 yaşındayım. Dedem Mehmet Ergin(68) aynı yerde 35 yıl kahvecilik yapmış. Babam Hüsnü Ergin'e bırakmış. 13 yıldan beri babamın yanında garsonluk yapıyordum. Şimdi kahvehaneyi ben çalıştırıyorum. Kahvehanemizde oyun yoktur. Cami cemaati, öğretmenler, memurlar gelir. Şu anda kahvehanede Hakan Ünsal, emekli hoca Muzaffer Çay, Şaban Yılmaz, İdris Işık, Hasan Tavşan abiler var. Hediye camisi görevlileri Alaattin Tan ve Deniz Çetin hocalarımızın sohbetine doyum olmaz.
 

ALAATTİN TAN
Geyve İmam Hatip Lisesi mezunuyum. İki yıllık Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat okudum. 1986 yılında Sivas'ta göreve başladım. 1988 yılında Taraklı'nın Hacıosmanlar köyüne atandım. Sonra Hediye camisine tayin oldum.

DENİZ ÇETİN
Geyve İmam Hatip Lisesinde okula başladım. İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesinden mezun oldum. Karabük ve Gümüşhane'de görev yaptıktan sonra Hediye camisine atandım.

MUSTAFA ÖZÇINAR
Emekli öğretmen olan Mustafa Özçınar "Bayat köyünün ilk kadrolu imamı benim. 1975-1976 yıllarında görev yaptım. 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldum. Balıkesir Savaştepe ve Geyve İmam Hatip Liselerinde öğretmenlik yaptım. 2004 yılında emekli oldum.

ALİ ERGİN
Geyve İmam Hatip Lisesinden mezun olunca, belediyeye memur olarak girdim. Şimdi emekliyim. 
 

YAŞAR GENCER
Geyve'nin Güney köyündenim. 1980 doğumluyum. Adapazarı ve İznik hallerinde kamyonlara sebze ve meyve yüklerim. Arkadaşlarla görüşmek, dizi film izlemek için kahvehaneye gelirim. Kahvede arkadaşlarla beraber çay içip, maç izlemek daha zevkli oluyor. Bunun için fırsat buldukça kahvehaneye gelirim.
MEHMET AYDOĞAN

#kahveci-mehmet #ergin #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs