GEYVE MÜFTÜSÜ GÖREVE BAŞLADI

Geyve müftüsü Murat Okuyar, görevine başladı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

MURAT OKUYAR KİMDİR?

Murat Okuyar, 1981 tarihinde Şebinkarahisar’da doğdu. Orta öğrenimini Şebinkarahisar İmam-Hatip-Lisesi’nde tamamladı. 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İlahiyat Fakültesi öğrencisi iken başladığı hafızlık çalışmasında Kur'an'ı Kerim'in yarısını hıfzetti.

2005 yılında Askerlik görevini ifa etti. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Akçaabat İhtisas Eğitim Merkezini bitirdi. 2012 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2001 yılında İmam-Hatip olarak göreve başladı.

2009 yılında Kağızman ilçe vaizi olarak atandı. 2011 yılında Tirebolu ilçe vaizliği, 2012 yılında Paris Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Chalons şehrinde kısa dönem yurt dışı görevi yaptı. 2013 yılında Giresun il vaizliği görevinde bulundu.

2013-2017 Kırklareli Kofçaz, 2017-2020 tarihleri arasında Bartın Ulus İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü. 30.03.2020 tarihinde Geyve İlçe Müftülüğü görevine başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam eden Okuyar, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Görev yaptığı müftülüklerde birçok İl Müftüsü ve Kaymakam tarafından Teşekkür ve Başarı Belgeleri ile taltif edilmiştir.
 

Tamamlanmış çalışmaları:
1-Kıraatlar Açısından Elmalılı ve Çantay Meallerinin Değerlendirilmesi-Yüksek Lisans Tezi
2-Kur'an'da Ruhbanlık Kavramı-Lisans Tezi
3-İslam Hukukunun Maksat ve Hikmetleri
4-Buluğu'l-Meram'da Hanefi Fıkıhçılarının İstidlal Etmediği Hadisler ve Gerekçeleri
5-Evlilikte Eşler Arasındaki Denklik Meselesi-Kefaet
6-Evlilikte Aranan Denklik Şartında Irkın Etkisi
 

Devam eden Çalışmaları:
Hac İbadeti İle İlgili Güncel Sorunların Fıkhi Açıdan Değerlendirilmesi- Doktora Tezi
Yayınlanmaya devam eden çeşitli makale ve köşe yazıları...

 

MÜFTÜ'NÜN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla Yüce Mevlâ'ya hamd, Allah'ın Resulü'ne sonsuz salat ve selam olsun.
Diyanet İşleri Başkanlığımızın uhdeme tevdi etmiş olduğu Geyve İlçe Müftülüğü görevini 30.03.2020 tarihi itibariyle deruhte etmeye başlamış bulunmaktayım. Din-i Mübin-i İslâm'a ve Aziz Müslümanlara hadim (hizmetkâr) olmayı bizlere nasib eden Mevlâ'ya şükürler olsun.

Doğal bir güzelliğe, sıcak kanlı insanlara, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Geyve İlçemize atanmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Zengin din gönüllüsü kadrosu ile güzel bir ekip çalışması yaparak halkımıza verimli bir din hizmeti sunacağımızı ümid ediyorum.

İlçe merkezi ve mahallelerimizde yoğun programlar yaparak halkımızın sahih dini bilgiyi doğru kaynaklardan almalarını sağlamaya, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı imkanları ile soru ve sorunlara çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Bu konuda en önemli kaynağımız Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin sahih sünneti olacaktır.

Görevime başlarken muhterem din gönüllüsü meslektaşlarımı, Geyve'de ikamet eden vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor, Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de bizlere öğrettiği şu dua ile niyazda bulunuyorum:

"Rabbim! Gireceğim yere doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla, çıkacağım yerden de beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver" (İsra/80)

MEHMET AYDOĞAN

#geyve #muftusu #mesaj #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs