GEYVE'DE İLK CUMA

Geyve'de koranavirüs salgını ile ilgili tedbirler alınarak 2,5 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

PANDOMİ SONRASI İLK CUMA

Geyve Müftüsü Murat Okuyar, cuma namazı kılınmasına müsaade edilen camilerin görevlileriyle toplantı yaparak gerekli önlemleri aldı. Merkez Sinan Bey Camisinde cami görevlileri sosyal mesafeyi gösteren bantları çekti. Maskesi olamayanlara maske verildi. Göreve yeni başlayan Müftü Murat Okuyar, kısaca kendisini tanıtarak Kuran-ı Kerim okudu. Herkes evinden getirdiği seccadelerde cuma namazının ilk sünnetini kıldı. 

 

MÜFTÜ OKUYAR, GEYVE'DE İLK DEFA CUMA NAMAZI KILDIRDIRDI

Geyve'de ilk defa minbere çıkan müftü Murat Okuyar hutbede özetle şunları söyledi: Aziz cemaat, cuma müminlerin bayramıdır. Camilerde bulduğumuz huzur ve güveni başka yerde bulamayız. Camilerden ilim ve hikmet alınır; edeb ve ihsan yayılır.

Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Salgın hastalık nedeniyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapısı da yine bugün cemaate açıldı. Allah'a şükürler olsun. Allah bizleri bu slgın hastalıktan korusun, cumanız mübarek olsun.

 

TEDBİR ELDEN BIRAKILMADI

Müftü Okuyar'ın uyarılarını dikkate alan cemaat, cumanın farzını kıldıktan sonra, fiziki mesafeyi koruyarak musafaha yapmadan camiden çıkıp sünnetleri evde veya iş yerinde kılmaya gitti..

#geyve #pandomi #cuma #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs