GEYVE'DE VEKALETLE KURBAN STANDI AÇILDI

Geyve Müftülüğü, Merkez Sinanbey Camii önünde vekaletle kurban bağış standı açtı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Arefe gününe kadar hafta içi her gün açık kalacağı bildirilen standın açılışında Geyve Müftüsü Murat Okuyar şu açıklamalarda bulundu:

Hz. Peygamber, her akıllı, baliğ, nisap miktarı mala sahip olan Müslüman'ın kurban mükellefi olduğunu bildirmiş "Kim hali vakti yerinde olur da kurban kesmezse namazgahımıza yaklaşmasın" buyurmuştur. (İbn Mace, Edahi,2)

"Ademoğlu kurban bayramı günü Allah katında kurban kesmekten daha hayırlı bir iş yapmamıştır... Hiç şüphe yok ki kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında kabul görür. Öyleyse gönüllerinizi kurbanla hoş ediniz." (Tirmizi,Edahi,1) müjdesini verdikten sonra da kurban etlerinin muhtaç ve yoksullara dağıtılması gerektiğini ifade etmiş.

Hatta Hz. Aişe annemize kestikleri koyundan ne kadarının kaldığını sormuş “Sadece bir kürek kemiği kaldı.” cevabını alınca “(Desene) bir kürek kemiği hariç, hepsi duruyor!” demiştir. (Tirmizî, Sıfatü’l-Kıyâme,33)

İmkanı olan insanların kurbanlarını kendilerinin kesmesi esas olmakla birlikte, Veda Haccı'nda Allah Resulü'nün Hz. Ali'ye kurbanlarını kesmesi için vekalet verdiği gibi vekalet yoluyla da bu ibadeti yerine getirmek mümkündür.

Gönül coğrafyamızdaki bütün insanlarla kurbanlarımızı paylaşabilme imkanını bizlere sunan bu yöntemle yeryüzündeki mazlum, mağdur, muhtaç, yoksul, fakir, garip, mülteci kim varsa hepsinin bayram sevinci yaşaması sağlanmaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı 1993 yılından itibaren halkımızın emanet ettiği kurbanlarını güven ve huzurla, yurt içinde 424 kesim noktasında, yurt dışında da 149 ülkede 287 kesim noktasında dini hassasiyetlere uygun olarak eda edip yirmi milyon insana bu etleri ulaştırmaktadır.

Bu yıl da yurt içinde 77 il ve yurt dışında Kovid-19 salgını sebebiyle 75 ülkede kurban kesimi gerçekleştirilecektir. Tüm bu çalışmalara bizzat şahitlik eden biz din gönüllüleri, organizasyondaki profesyonelliğe hayran kaldığımız gibi gözlerimizi yaşartan tablolara da şahit oluyoruz. Sofrasında bir lokma ekmeğe muhtaç olan insanlardan, yılda bir defa kurbanlar vesilesi ile evine et giren insanlara, gözleri yollarda Müslüman kardeşlerini bekleyen muhtaçlardan gönderilen yardımlar vesilesi ile Müslüman olan insanlara kadar çok duygusal anlar yaşanmaktadır.

İslam'ın ilk yıllarında Hz. Peygamberin en sıkıntılı günlerinde sahabeye yurdunu açan adil hükümdar Necaşi ve cömert halkı gibi yüzlerce ülke halkına yüzyıllar sonra vefa ile yardımda bulunabilmek, en çok muhtaç oldukları şu günlerde yanlarında bulunabilmek ne büyük bir bahtiyarlıktır. Tüm dünyaya yayılan sahabe misali gönül elçileri olup insanlarla iyilikleri paylaşabilmek ne büyük mutluluktur.

Geyve Müftülüğü olarak bizler de Merkez Sinanbey Camii önünde Kurban Bağış Standı açarak vatandaşlarımıza rehberlik etmeye gayret ediyoruz. Bununla birlikte bütün mahalle camilerimizde din gönüllülerimiz halkımızı kurban konusunda bilgilendirmeye ve yardımcı olmaya devam etmektedir. Geyve Müftüsü olarak ben de hayırsever Geyve halkına şu çağrıda bulunmak istiyorum:

En azından ömürde bir defa kurbanını bağışlayarak veya hanesindeki iki kurbandan birinin vekaletini Diyanet Vakfına emanet ederek din kardeşlerimizin yanında olalım. Gelin bu bayram kurbanlarımızı paylaşalım, kardeşlerimizle yakınlaşalım.

Murat OKUYAR

Geyve İlçe Müftüsü

#kurban #bagisi #yapin #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs