Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı

Gelip gözlerime doluşanı savuşturdum, savuşturmak istedim bu sefer. Faydası yoktu çünkü tasa etmenin olacak olanı değiştirmeye.

Ne olacaksa olacaktı.

Ne olacaksa olması gerekendi.

Ne olacaksa razı gelinmeliydi.

Razı gelinmeliydi elbet. Ya razı gelmeyip de ne yapacaktık. Rıza makamı kendi olanlardan olup yerle yeksan olmak istemezdik madem tedbir ehlinden olunduğu gibi takdire razı olanlardan da olmalıydık. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize.

Allah’ım öğret bizlere takdir olana teslim olmayı.

Öğret bize payımıza düşeni sükunet ile göğüsleyebilmeyi.

Öğret bize umut ve hüsnüzan ehlinden olabilmeyi.

Öğret ki gelip kapısına dayandığımız şu yolda muvaffak olanlardan olalım. Rabbim bi daha bi daha öğret ki bize öncesinde öğretmiş olduklarını zayi edenlerden olmayalım. Toplayalım tüm parçaları ve o resmi tamamlayıp öylece buradan göçenlerden olalım. Gözümüzü arkada koma Allah’ım. İşle bizi ilmek ilmek. Senden başkasının gücü yetmez ki.

Hani diyor ya şair

Sana zorsa bırak yanayım

Kolaysa esirgeme

Haşa Rabbim!!!

Sana zor mu vardır. Sen “ol” dersin ve oluverir. Biliriz en bilebilen halimizle ki Sana zor yoktur. Esirge bizi Allah’ım. Bizi bize bırakma. Bizi kendimizden koru.

Gümüş renkli sabahların Rabbi...

Serin esen yeşillerin Rabbi…

Umutsuzluğun içindeki umudun Rabbi…

Merhametin ve sükunetin Rabbi…

Ey alemlerin Rabbi…

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…

Elimiz, dilimiz, kalbimiz… Her biri Senden bi Asr-ı Saadet esintisi bekler. Ahir zamanın şu avarelerine çok görmezsin Allah’ım zira Sen isteyene verensin, isteyin ki vereyim diyensin. İsteriz Allah’ım isteriz.

Musa kulunun da dediği gibi katından göndereceğin her türlü hayra muhtacız. Nasıl muhtaç olmayız? Her zerremizle Sana öylesine muhtacız ki ruhumuz bedenimize sığmaz olur bu ihtiyaç karşısında. Koşup Sana gelmek ister ama mahpustur bu beden hapishanesinde. Kurtulup sana gelende Allah’ım onu karşılayan Sen ol.

Senden iki dünyada da afiyet dilemekteyiz Rabbim.

Bizi hayırlı dualar edip duası kabul olanlar arasına kat.

Bizi imtihanın bilincinde olup ondan razı olanların arasına kat.

Bizi sevdiklerinin ve razı olduklarının arasına kat.

#rab #terbiye #riza #aczarioglu

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs