YÜKSEL YILMAZER VEFAT ETTİ

Geyve İmam Hatip Lisesinin kurucu müdürü, Sakarya'nın ilk İmam Hatip ve Yüksek İslam Enstitüsü mezunu, İmam Hatip camiasının YÜKSEL ABİSİ Hak'kın rahmetine kavuştu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Mehmet ve Ömer Yılmazer'in babası olan Yüksel Yılmazer'in cenazesi 18 Ekim 2020 Pazar öğlen namazını müteakip, Sapanca'nın Şükriye Mahallesi Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecektir.

GEYVE HABER ekibi olarak, merhum hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına öğrencilerine ve çalışma arkadaşlarına sabırlar dileriz.

YÜKSEL YILMAZER'İN BİYOGRAFİSİ
1938 doğumlu Yüksel Hoca, Sapanca Şükriye köyünde 9 çocuklu bir ailenin 8. çocuğu olarak dünyaya gelir. Doğduğunda babası 80 yaşındadır ve kendisinden sonra bir kardeşi daha olacaktır.

Hafızlığa Adapazarı’nın meşhur hocalarından Asker Hafızın yönlendirmesi ile başlamıştır. 10 yaşında ilkokula başlaması nedeniyle hafızlığa ara vermek zorunda kalır. Yüksel Hoca hafızlığı tamamlamak arzusundadır. Ve Sapanca Rüstempaşa Camii imamı Hasan Bayrak hocada hafızlığa kaldığı yerden devam eder. Böylece hıfzını 1951 yılında 4 yıl gibi bir sürede bitirmiştir.

Yüksel Hoca, hafızlık yaparken bir yandan da evdeki abilerinden okuma yazma öğrenmiştir. Bu sebepten ilkokula kaydı yapılırken küçük bir imtihanla direkt olarak 2. sınıftan okula başlar. Hatta yaşı büyük olduğu için ve okuma yazması akranlarından daha ileride bulunduğundan 2. sınıfı da bir ay okur ve 3. sınıfa devam eder. Sapanca’da başladığı ilkokulu Hacımercan köyünde tamamlamıştır.

İlkokulu 3 yılda bitiren Yüksel Hoca, Sapanca müftüsü Raşit Şahin Hocanın teşvikleriyle 1951’de İstanbul’da açılan İmam Hatip Okuluna kayıt için gider. Fakat kayıt süresi dolmuştur. İmam Hatip Okulunda okumaya kararlı olan Yüksel, Sapanca’ya dönmez ve İstanbul Beyoğlu Hüseyinağa Camiinde kalarak Hafız Rahmi Şenses’ten tilavet dersleri alır.
 
1952 yılında artık İmam Hatip Okulu öğrencisidir. Bu okulun üç yıllık orta kısmını okur ve şartlar gereği bir sene ara vermek zorunda kalır. Bir sene sonra İmam-Hatibin lise kısmını bitirmek için İstanbul’a döner ve 4 sene okuduktan sonra 1960 senesinde İmam-Hatipten mezun olur. Hoca mezuniyetini anlatırken 27 Mayıs müdahalesini hatırlatarak tebessümle “Ben ihtilal mezunuyum” der.


Adapazarı müftülüğü tarafından Bahçeli Camiine İmam Hatip olarak atanır ve bu görev esnasında çocukluğundan beri tanıştıkları Melek Hanımla evlenir. 1962 yılında girdiği sınavla Yüksek İslam Enstitüsünü kazanır. Tahsil hayatı tekrar başlayan Yüksel Hocanın tayini İstanbul Fatih Draman Tercüman Yunus Camiine çıkar. Burada imamlık yaparken İslam enstitüsünde dört yıl okuduktan sonra mezun olur.
 
Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra öğretmen olarak 1967 yılında Adapazarı İmam Hatip okuluna meslek dersleri hocası olarak atanır ve 1969 yılında bu okulda başmuavin olur.

1975 yılında Geyve İmam Hatip Lisesinin kurucu müdürü olarak atanan Yüksel hoca 1982 yılında Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak da görev yapar. Bu görevi 1988 yılında kendi isteğiyle bırakarak Adapazarı İmam Hatip lisesine öğretmen olarak döner.

1990’da Sakarya’nın en başarılı öğretmeni, 1991 yılında da Sakarya’da yılın öğretmeni olarak ilan edilir ve Ankara da bir hafta cumhurbaşkanının misafiri olur. Bir yıl sonra 1992 yılında da kendi isteğiyle emekliye ayrılır. Milli eğitimde görev yaptığı yıllarda vaizliği bırakmamış çeşitli camilerde Cuma vaazlarında bulunmuştur.

#yuksel #yilmazer #vefat #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs