ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK SAYGIYLA ANILDI

Geyveli Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, şehadetinin 4. yılında Arifiye'deki kabri başında anıldı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

Mardin- Derik kaymakamı iken makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da infilak ettirilmesiyle düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede, bir gün sonra şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için duyulan acı, aradan geçen sürede hiç dinmedi. 

Bunun üzerine Arifiye'de kabri başında anma töreni düzenlendi. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safıtürk'ü anma programına; babası Asım Safitürk hoca, annesi, kardeşleri, eşi, Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyük Şehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, akrabaları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra konuşmalar yapıldı. 

Şehit babası Asım Safitürk, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: Allah kimseye evlat acısı vermesin. Evladımın vatan uğruna şehit düşmesi ve devlet yetililerinin bizim acımızı paylaşması, bizlerin teselli kaynağı oluyor. Katılan hazuruna teşekkür ederim. 

Sakarya Büyük Şehir Belediye başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım da yaptıkları konuşmalarda şehitliğin önemini vurguladılar. Şehit ailesine sabırlar dilediler. Anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve kabir ziyaretiyle sone erdi. 

#sehit #kaymakam #safiturk #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs