YAHYA'NIN ÇİFTLİĞİ KÖY TV'de

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

YAHYA'NIN ÇİFTLİĞİ

Geyveli genç iş adamı Yahya Özen'in Melekşesolak köyündeki çiftliği, Köy TV'de Adem Birinci'nin sunduğu Milletin Efendisi programında tanıtıldı.

Yaklaşık 4 yıldan beri Geyve'nin Melekşe Solak köyünde "Saanen keçi" yetiştiriciliği ve keçi sütü ürünleri üreten Yahya Özen, çiftlikte yetiştirilen hayvanları ve ürünleri anlattı.

Türkiye'nin pek çok yerine keçi sütü ve keçi peyniri satışı yaptığını belirten Yahya Özen, çiftlikte "Saanen keçi" üretimini yaparak ülkenin birçok yerine de satışını yaptıklarını belirtti. Ayrıca Hobit evlerimiz de var.

Çiftlikte 400'e yakın keçinin bulunduğunu, bunun yanında koyun, kaz, arı, tavuk yetiştirdiğini belirten Yahya Özen, İstanbul'dan, İzmit'ten günübirlik çiftliğe ziyarete gelen vatandaşların olduğunu, çiftlikten süt, peynir, yumurta ve bal satın aldıklarını açıkladı.

 

HOBİT EVLERİ

Geyveli genç iş adamı Yahya Özen konuyla ilgili şunları söyledi:Doğal yaşamayı çok sevdiğim için çiftliğimin içine Hobbit evleri de yapıyorum. Çiftliğimin bulunduğu yer Kırca yaylasına 3,5 km. Havası, suyu temiz, oksijeni bol bir yer... Balık tutulabilinecek, ördek,kaz, hindi, tavuk gibi her çeşit kümes hayvanları; koyun , keçi çeşitleri ve büyük baş hayvanlar arasında, doğayla iç içe yaşanacak bir yer.

 Bu evlerin duvarı taş,üzeri toprak olacak. Evler 25, 30 ve 85 metre kare olmak üzere 30 tane. Evlerin içi yazın serin, kışın sıcak olacak. Buraya kalmak için gelenler doğa içinde, doğayla iç içe olacak. Doğa yürüyüşü yapabilecek,ata binecek, ATV ile gezebilecek. Anne-baba ve çocuklar gönlünce eğlenecek.

#yahya #ciftlik #tv #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs