BİR SEVDADIR ÖĞREMENLİK

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Geyve'de emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan ile röportaj yaptı.

Milli Eğitim Müdürleri Çember Çalışması kapsamında ‘Öğretmenliğin Dünü ve Bugünü” temasındaki röportaj programına Sakarya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Salih Güvendi, Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge görevlileri Beyzanur Canol ve Nazmiye Kıyak katıldı. Kameraman Zafer Baş çekim yaptı..

 

ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Genç öğretmen Beyzanur Canol, öğretmenlik mesleğiyle ilgili sorular sordu. Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan cevaplandırdı:

Bir sevdadır öğretmen olmak... Ben de öğretmenlerime hayran olduğum için öğretmenliği seçtim. Öğretmenlik mesleği, mesleklerin en güzelidir. Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir. Öğretmenlik, öğrettikçe öğrenilen ulvi bir meslektir. Öğretmenlik bir kara sevdadır desek daha doğru olur.

Sanatçıların içi kan ağlasa bile, sahnede seyircisini güldürür, eğlendirir. İşte böyle bir duygudur öğretmen olmak. Sınıfa girdiğiniz anda ev kirası, odun kömür taksiti unutulur. Dünyanın en mutlu insanı rolünü oynayarak dersinizi anlatırsınız. Bunun için öğretmen olmak bir yürek işidir. Bunun için öğretmenlik bir sevdadır.

 

ÖĞRETMEN, ÖRNEK ALINACAK KİŞİ OLMALIDIR

Öğretmen; öğrencilere ilim, irfan öğretirken; edebiyle, vatan sevgisi, İslam inancına bağlılığıyla öğrencilerine örnek olma özelliğini taşımalıdır.

Geyve Elvan Bey Anadolu Lisesinde müdür vekilliği yaparken, bir öğrenci tuvalette sigara içiyormuş. Nöbetçi öğretmen yanıma getirdi. Niçin sigara içiyorsun diye sordum.

"Hocam öğretmenler de içiyor." dedi. Öğretmenlerin sigara içmelerini boş ver. Başka güzel yanlarını örnek al dedim.

"Hocam ben de öğretmenlerin sigara içmelerini örnek aldım." dedi. Diyecek sözüm kalmadı.

Bunun için öğretmen içki, sigara gibi kötü alışkanlıklardan vazgeçmelidir. Eğer vaz geçemiyorsa öğrencilerin göreceği şekilde aleni içmemelidir.

Genç meslektaşlarıma tavsiyem şu olacaktır: Sizler de öğretmenliği severek yapınız. Öğrencilerinizi, kendi çocuğunuz olarak görünüz. Sevginizi, öfkenizi, görevinizi ona göre ayarlayınız. Sözde değil özde örnek kişiler olunuz. Öğrencilere lakap takmayınız.

"Sevgi gösterirsen insana,

Ayna gibi yansıtır sana."

#ogretmen #aydogan #roportaj #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs