GEYVE'DE AHİLİK DUASI YAPILDI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Müftülüğü, ilçe esnafıyla beraber Ahilik duası yaptı.

Geyve Müftülüğü ahilik duasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Ahilik teşkilatının kurulmasından itibaren bir gelenek haline gelen ve artık unutulmaya yüz tutmuş Âhilik (Esnaf) Duası, Geyve Atapaşa Camii yanında İlçe Müftümüz Sayın Murat Okuyar, Müftülük Din Hizmetleri Uzmanı Sayın Recep Sözeri, Geyveli esnaf ve vatandaşların katılımıyla İlçe Vaizi Sayın Veysel Aran tarafından yapıldı.

2021 yılı ülkemiz genelinde Âhilik yılı ilan edilmesi ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Müftümüz Sayın Okuyar: "Ahilik, Anadolu’da Ahi Evran Veli tarafından 1200'lü yıllarda o dönem Anadolu'ya göç eden Türkmenlere hem aş ve iş imkânı sağlamak, hem de onları iyi bir Müslüman ve vasıflı bir meslek sahibi üretici insan haline getirmek için kurulan ve kökleri bin yıl öncesine kadar dayanan bir teşkilattır.

Ecdadımız zamanında çarşı esnafı her sabah dükkânlarını açmadan önce toplanıp dua ederlerdi. Sabah namazında camide buluşan esnaf, namazdan sonra çarşının dua kubbesi adı verilen bölümünde toplanırdı. Burada kendi aralarından seçilmiş olan ilmine güvenilir bir kişinin önderliğinde doğruluk yemini ile helâl ve bereketli kazançlar elde etmek için dua eden esnaf daha sonra dükkânlarını açardı. Bizlerde İlçemizde bu uygulamayı yeniden canlandırmak amacıyla her hafta Pazartesi günü Saat 11:00'da Atapaşa Cami civarındaki esnaflarımızın katılımıyla Esnaf (Ahilik) Duası yapmayı planlıyoruz" diyerek katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

 

#geyve #ahilik #duasi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs