ALİFUATPAŞA'da BERAT KANDİLİ İHYA EDİLDİ

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve Müftülüğünün ilçe genelindeki camilerde düzenlediği Berat Kandili özel programları vatandaşların gönüllerini ihya etti. 

Geyve Müftüsü Murat Okuyar, Alifuatpaşa Merkez Camiinde düzenlenen programda vaaz ederek: "Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin bol olduğu üç aylardan Recep ayını geride bıraktık. Şaban ayına eriştik. Bugün de Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Gecesi, ruhumuzu sıkıştıracak her türlü sıkıntıdan, her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten 'berat etmek' için eşsiz bir fırsatı yakalamış olacağız. Hızla akıp giden ömür sermayesi içerisinde böylesine bir geceye bir kez daha eriştirip bizlere yeni bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd-ü sena etsek azdır.

Bu mübarek geceler dünyanın koşuşturması içerisinde varlık ve yaratılış gayesini adeta unutup sonu gelmez emeller ve hevesler peşinde koca bir ömrü heba eden bizlere, özümüze dönme ve kendimizi sorgulama, geçici olanla kalıcı olanı fark etme, kalp gözümüzü açma ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar.

Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği inşa etme imkânı verir, 

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili’nizi tebrik ediyorum. Bu gecenin manevi bereketinden istifade ederek, beratını alanlardan olmamızı, bütün İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; insanlığın hidayetine, adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’dan niyaz ediyor programa katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum "dedi.

#afp #berat #kandil #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs