GEYVE'de ALİ FUAT CEBESOY PAŞA ANILDI

Geyve Boğazında düşmana geçit vermeyen, Milli Mücadele Kahramanı, Atatürk'ün silah arkadaşı Orgeneral Ali Fuat Cebesoy vefatının 54. yılında Alifuatpaşa'daki kabri başında düzenlenen programla anıldı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve'nin Alifuatpaşa Mahallesinde, bulunan Merkez cami bahçesindeki kabri başında düzenlenen anma programı; İstiklal Marşı’nın okunması ve yapılan saygı duruşuyla başladı.

Kaymakamımız Murat Güven’in yanı sıra Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Duran, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özhan Akmeşe, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe teşkilatı mensupları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı program; karargahını, Milli Mücadele Döneminde önemli bir merkez olan Geyve'de kuran Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat Cebesoy’un biyografisinin okunması, Sakarya Kuva-ı Milliye ve Milis Kuvvetler Derneği eski başkanı Nuri Çamur’un günün anlam ve önemine binaen şiir okuması ve Ali Fuat Paşa ile ahirete irtihal etmiş tüm kahramanlarımız için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından protokol üyeleri kabre karanfil bıraktı.

Kabir ziyaretinden sonra Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Murat Kaya ve bazı katılımcılar; içerisinde Kurtuluş Savaşında görev almış şahsiyetlere ait fotoğraflar, Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde oluşturulan metinlerin fotokopileri, Kurtuluş Savaşı döneminde hazırlanan bazı savaş planlarının fotokopileri, Kuvayı Milliye dönemine ait kronoloji, duvarlara asılı haritalar ve Ali Fuat Paşa’ya ait özel eşyaların sergilendiği Ali Fuat Paşa Kuvay-ı Milliye Müzesini gezdi.

Müze ziyaretinin ardından günün anısına çekilen toplu fotoğraftan sonra program sona erdi.

 

#ali #fuat #pasa #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs