.

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

AŞIRI SICAKLAR UYARISI ☀️

 

Geyve İlçe Sağlık Müdürlüğü aşırı sıcaklar ile ilgili vatandaşları uyardı:

Kıymetli Geyveliler. Sakarya Valiliğimizden yapılan uyarı doğrultusunda Önümüzdeki günlerde ilçemizde hava sıcakları artarak devam edecektir. Sıcak hava dalgalarının etkisini hissettiği bu dönemde, güvenliğiniz ve sağlığınıza yönelik önemli bir kaç hatırlatmayı sizlerle paylaşmak isteriz.

 

🌡️ Hava Durumu Uyarısı:

Şehrimizde beklenen yüksek sıcaklıklar, sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek potansiyele sahip olduğundan, aşağıda ki belirttiğimiz gerekli önlemleri almanızı önemle tavsiye ediyoruz.

 

1️⃣ Sıvı alımını artırın: Vücudunuzu susuz bırakmamak için bol su içmeye özen gösterin. Alkollü içeceklerden ve kafeinli içeceklerden uzak durun, çünkü bunlar vücudunuzun daha fazla su kaybetmesine neden olabilir.

 

2️⃣ Gölgeli ve serin alanlarda kalın: Günün en sıcak saatlerinde dışarıda olmanız gerekiyorsa, mümkün olduğunca gölgeli veya serin yerlerde kalın. Başınızı şapka veya şemsiye ile koruyarak direkt güneş ışığından kaçının.

 

3️⃣ Hafif ve rahat giysiler tercih edin: Nefes alabilen ve hava sirkülasyonunu sağlayan kıyafetler giymeye özen gösterin. Ayrıca, açık renkli kıyafetlerin güneşin etkisini azaltmada daha etkili olduğunu unutmayın.

 

4️⃣ Öğün saatlerine dikkat edin: Ağır yemeklerin metabolizmanızı yorabileceği ve sıcak havalarda rahatsızlık verebileceği bilinmektedir. Daha hafif ve sulu yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Ayrıca, günün en sıcak saatlerinde dışarıda yemek yemekten kaçının.

 

5️⃣ Dışarıda fiziksel aktiviteleri sınırlayın: Eğer dışarıda egzersiz yapmanız gerekiyorsa, mümkün olduğunca sabahın erken saatlerinde veya akşamın serin saatlerinde yapmaya çalışın. Aşırı sıcak havalarda aşırı fiziksel aktivite yapmaktan kaçının.

 

❗️ Lütfen bu uyarıları dikkate alarak kendinizi ve sevdiklerinizi aşırı sıcaklara karşı koruyun. Eğer herhangi bir sağlık sorunu veya sıcak çarpması belirtisiyle karşılaşırsanız hemen sağlık kuruluşuna başvurun.

 

Sizlerin güvenliği ve sağlığı bizim için önemlidir. Aşırı sıcaklara karşı bilinçli ve tedbirli olalım ve aşırı sıcakların oluşturacağı olumsuz etkilerden alacağımız tedbirlerle korunalım. 

#asiri #sicak #uyari #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs