İsrail'den Türkiye'ye boykot

Filistin'de çocukları öldüren İsrail şimdi de Türkiye'yi boykot ediyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Türk hükümeti ve halkının Gazze operasyonuna gösterdiği sert tepkisine kızan kimi Yahudiler, İsrailli turistlere “Türkiye’ye boykot" çağrıları yapıyor. İnternette yürütülen kampanyada Türkiye’de İsraillilere karşı “ırkçılık" yapıldığı iddia ediliyor.

3 YIL ÖNCEKİ FOTOĞRAFLA PROPAGANDA

İsrail basınına göre, son günlerde internette gönderilen mesajlarda İsraillileri, Gazze operasyonuna itirazları nedeniyle Türkiye’yi ziyaret etmemeye çağrılıyor. Kampanya yürütenlerin gönderdiği mesajda ayrıca Türkiye’de “İsrail karşıtı ırkçılığını" kanıtladığı iddia edilen bir fotoğrafa da yer veriliyor.

“Artık Türkiye’ye seyahat yok" gibi sloganların kullandığı mesajta yer verilen ve Alanya’daki bir giysi dükkanda çekildiği öne sürülen fotoğraf, dükkanın vitrininde İngilizce yazılmış bir tabela görülüyor.

Tabelada ise “Çocukları katleden İsrailliler için satış yok, giriş yasak" yazılı olduğunu gösteriyor.

FOTOĞRAFI ASAN İŞLETME KAPATMA CEZASI ALDI

Ancak İsrail basını, söz konusu fotoğrafın, yeni olmadığını, esasen Ağustos 2006’da çekildiğini ve o dönemde yayınlandığını, bunun üzerine İsrail’deki Türk Büyükelçiliğinin, tabelanın asılmasından kısa bir süre sonra yerel makamların talimatıyla kaldırıldığını ve sorumlular hakkında işlemlerin başlatıldığını bildirdiğini anımsattı.

İsrail’in medya grubu Yedioth’a ait Ynet’e göre, İsrail’deki Türk Turizm Bürosu temsilcisi Danny Zimet de, söz konusu fotoğrafın üç yıl sonra yeniden ortaya çıkarılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken fotoğraf ilk yayınlandığında kendisinin Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurduğunu, tabelayı aşan dükkanın bir süre kapatıldığını anlattı.

İSRAİL'İ TANIYAN İLK MÜSLÜMAN ÜLKE

Türkiye’nin İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olduğunu, iki ülke arasında dostane ilişkiler ve stratejik askeri ortaklığın bulunduğunu vurgulayan Zimet, kampanya ile ikili ilişkilere daha çok zarar verilmek istendiğini söyledi.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs