VENEZUELA İSRAİL İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİNİ KESTİ

İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliama başta İslam ülkeleri olmak üzere dünya sessiz kalırken, Latin Amerika'da küçük bir ülke olan Bolivya ile İsrail Büyükelçisini ülkesinden kovan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez İsrail ile ilişkilerini kesti.
Editör Editör

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela hükümetinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini kestiği belirtildi. 

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yine aynı nedenle ülkesindeki İsrail büyükelçisini sınır dışı etmişti.


EHUD OLMERT'İ SOYKIRIMDAN YARGILAMAK İSTİYOR

Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in İsrail Büyükelçisi'ni kovmasından sonra Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, başta İsrail Başbakanı Ehud Olmert olmak üzere İsrailli liderleri soykırım suçundan yargılamak istediğini bildirdi.

BM'YE SERT ELEŞTİRİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni ‘Güvensiz Konsey' olarak nitelendiren Morales, “insanlığa karşı yapılan bu saldırılara karşı Bolivya İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini durduracak” dedi.

ŞİMON PERES'İN ÖDÜLÜ GERİ ALINSIN

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e verilen Nobel Barış ödülünün geri alınmasını isteyen Morales, İsrail'in Filistinlilere karşı soykırım uyguladığını söyledi. Moreles geçtiğimiz Eylül ayında Amerikan Büyükelçisi'ni kovmuştu.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs