Olmazsa olmaz: İnsan hakları

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN
GEYVE KIZ İMAM HATİP LİSESİNİN DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA SON ZAMANLARDA ARTAN İNSAN HAKLARI İHLÂLLERİNE DİKKAT ÇEKİLEREK, HAKSIZLIKLARIN SON BULMASI İÇİN MESAJLAR VERİLDİ.

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Kutlama programı, Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sosyal Bilgiler öğretmeni Sertan DEMİR’in sunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Geyve ŞSGKAİHL Türkçe öğretmenlerinden Alaettin BALCI, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Programda 11. sınıf öğrencilerinden Zümra YAZICI, Erdem BAYAZIT’ın ‘Ölüme Saygı’; Zeynep KIRÇIL ise ‘Sürüp Gelen Çağlardan’ isimli şiirlerini okudu.

SİNEVİZYON VE ORATORYO

İnsan Hakları programında ayrıca savaştaki çocukların yaşadıklarını anlatan bir sinevizyon gösterildi. Müzik öğretmeni Dilara BARÇIN’ın piano performansı eşliğinde sahneye çıkan öğrencilerin oluşturduğu koro bazı eserleri seslendirdi. Ardından Veda Hutbesinin oratoryo şeklinde sunulması ise büyük beğeni topladı.

ÖĞRENCİLERDEN GAZZE İÇİN
AYAKKABI BIRAKMA EYLEMİ

Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, program öncesinde Gazzeli şehitler için ayakkabı bırakma eylemi gerçekleştirdi. Evlerinden getirdikleri ayakkabıları hep birlikte okulun bahçesine bırakan öğrenciler, ardından işaret diliyle birlikte “Kardan Aydınlık” adlı şarkıyı söyledi. Okul Müdürü Ahmet EROL, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinlikle Gazze’de şehit olan bebekleri, kız çocuklarını, anneleri ve bütün mazlum halkları andıklarını ifade etti.

SAVAŞLARIN ETKİLERİ
FOTOĞRAF SERGİSİNDE

Günün etkinlikleri arasında fotoğraf sergisi de yer aldı. Okul rehber öğretmeni Muhammed KÖKEÇ tarafından seçilen ve savaşların hayatımızı nasıl etkilediğini anlatan görseller, giriş katı koridorunda sergilendi. Yarısını savaş sahneleri, diğer yarısını ise normal hayattan görüntülerin oluşturduğu resimler ziyaretçileri oldukça etkilerken yaşanan zulümlerin sonuçlarını da gözler önüne serdi.

YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Geyve KAİHL konferans salonundaki İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası programına ilçe millî eğitim müdürü Mehmet DOĞAN, şube müdürü Ahmet ÖZDEMİR, okul müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul müdürü Ahmet EROL, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler Merve YALNIZ, Ahmet Tolga DOĞAN, Ayşe ÇELEBİOĞLU, Dilara BARÇIN, Sertan DEMİR, Muhammed KÖKEÇ ve Yusuf KANDEMİR’e teşekkür etti.
 
 

#geyve #kiz #ihl #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs