'Davos ve ERDOĞAN' Tablosu

Atatürk' ün ölümünden sonra görmeye pekte alışık olmadığımız tablolardan biri...

Türkiye' nin elinde ki kartların önemini bir kere daha gördük Davos' ta. Jeopolitik konum, din, güç vs. kartları İsrail nezlinde tüm dünyaya gösterdik. Orada ki olay ''çıkışma'' değil ''siyaset'' örneğidir.
Gururumuz korundu, bizsiz bir Ortadoğu Barışı olmaz denildi, gerektiğinde İsrail de olsa karşı durabileceğimiz bir gücümüzün olduğu hatırlatıldı, artık ''Kaddafi' nin azarlayabileceği''* bir ülke olmadığımız gösterildi, Müslümanlara biz burdayız denildi,
VS VS VS.Ha bir de (doğal olarak) oyları arttı hatta tavan yaptı diyebiliriz. Hem iç siyaset hem dış siyasette yapılabilecek en iyi siyasi tablodur DAVOS VE ERDOĞAN tablosu.

Bu arada 'bir çuval inciri berbat etti' gibisinden köşe yazıları okudum. İlişkiler bu kadar güzelken bu olmadı diyorlardı. Ama anlamadığım İsrail, Türkiye gibi bir müttefikiyle ilişkiyi kesse Ortadoğu da durabilir mi? Hem onları oraya biz koymuşken; hem onların pilotlarını bile biz yetiştiriyorken israil bizden kopabilir mi?
Bir de Hamas ile PKK ve DTP' yi bir kefeye sokmaya çalışanları da ayrıca merak ediyorum. Hangi akla hizmet bunu diyebiliyorlar. Biz bir yeri işgal mi etmişiz? Bir sivilin canına ve malına zarar gelmesin diye bir operasyonu kılı kırk yararcasına araştırarak yapmıyor muyuz?
Ülkemiz de karşılıklı güven ortamının olması lazımdır. Evet başbakan dolaylı yoldan oylarında patlama yapmıştır ama bu şekilde art düşündüğümüzde hiçbir sonuca varamayız. Çünkü oraya Recep Tayyip olarak değil Türkiye Cumhuriyeti Başabakanı olarak çıkmıştır.



 *1996 ' da zamanın başbakanı Erbakan Kaddafi' nin çadırında Kaddafi' nin TC' ye ATATÜRK' e dediklerine karşın susması ve başı eğik olarak yurda dönmesi geçmişimizin acınası tablolarından biridir.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs