Sakarya’ya Tıp Fakültesi kuruluyor

Sakarya Üniversitesi Senatosu, üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararı aldı. Senato’nun aldığı karar hem eğitim hem de sağlık sistemi açısından önemli bir karar.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman başkanlığında gerçekleştirilen Sakarya Üniversitesi Senatosu toplantısında üniversite bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulması kararı aldı. Karar sonrası Yüksek Öğretim Kurumu’na başvurmak için gerekli işlemlerin kısa sürede yapılması planlanıyor. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman “ Senato’muzun bu aldığı karar Sakarya’mız için tarihi bir karardır. Şimdi artık YÖK’ün onayı için çabalayacağız” dedi.


 


Dün yapılan toplantının ilk gündem maddesinde yer alan Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik madde, yapılan görüşmeler sonucunda oy birliği ile kabul edildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Üniversitenin mevcut mali kaynakları ve fiziki imkanları ile bu kuruluşu gerçekleştirmesinin mümkün gözükmediğini belirterek, tüm Sakaryalıların bu konuya sahip çıkmalarını istedi.


 


Sakarya kamuoyunda Tıp Fakültesi kurulması konusunda önemli bir beklentinin olduğuna dikkat çeken Rektör Durman, Tıp Fakültesi kurulması konusundaki Senato Kararı’nın en kısa sürede Yükseköğretim Kurulu’na iletileceğini, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda da Bakanlar Kurulu’na gönderileceğini söyledi.


 


Tıp Fakültesi’nin bir an önce hayata geçirilebilmesi için Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın daha önce basın kuruluşlarına yansıyan “Tıp Fakültesi açacağım, hastanemiz yok diyen üniversitelerimize istediği hastaneyi devretmeye hazırım” şeklindeki açıklamalarını da hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, tam donanımlı bir hastanenin üniversiteye tahsis edilmesi ve gerekli tıbbi donanımların sağlanması halinde Tıp Fakültesi’nin bir an önce kurulmasının mümkün olabileceğini söyledi.


 


Geyve Haber


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs