Dün tanklar,bugün ise rektörler!

Sakarya Başörtüsü Platformu 82. başörtüsü özgürlük eylemini gerçekleştirdi.
Ali ARICI Ali ARICI


Eylem de; cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli politikalarla ülke gündeminin meşgul edildiği, baskı ve yasakların gündeme bile getirilmediği vurgulandı.


 



YÖK ve anayasal kurumların tavırları ve bu kurumlar karşısında hükümetin acziyetinin dile getirildiği açıklamada, yapılması gerekenin Kur’an ve Rasul örnekliğinde yaşamak olduğu belirtildi.



Sakarya Başörtüsü Platformu adına Özgür-Der üyesi Nebahat KARAKAYA tarafından okunan 82.basın açıklamasında; cumhurbaşkanlığı seçimleri ile gündemin meşgul edildiği dile getirilerek “Yasaklar konuşulmuyor, tecrit konuşulmuyor, başörtüsü konuşulmuyor, tüm olan biten sanki Çankaya’ya endeksliymiş gibi gösteriliyor.” denildi.





KARAKAYA açıklamasında; YÖK ve anayasal kurumların bir nevi darbe yürüyüşü planlaması içerisinde olduklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi. “28 Şubatta tankların gördüğü işlevi bu sefer rektörler görmeye çalışıyor. Biz merak ediyoruz; Tankların modernizasyonunu kimin yaptığını biliyoruz, peki bu rektörlerin ilkelliği nereden geliyor?” Tüm bu olup bitenler karşısında hükümetin acziyeti ise “beş yıllık süreçte doğru dürüst bir şey yapamamanın verdiği moral bozukluğu, halktaki desteğin nispeten de olsa azalmaya yüz tutması, kendi tabanına ve geldiği yere yapmış olduğu ciddi yanlışların dillendirilmesi ve hedefsizlik saplantısı içerisinde “önce şu çankayayı kapatalım sonrasını düşünürüz” politikasındaki iflasın ve tedirginliğin izlerini taşıyor.” cümleleri ile eleştirildi.


“Başörtüsü İslamın Emri - Müslüman Kadının Kimliğidir”, “Zulme Karşı Direneceğiz - Başörtüsüne Özgürlük” ve “Tevhid, Adalet, Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları eylem boyunca “Yasak Sürüyor, Direniş Büyüyor”, “Darbeciler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak” ve “Yaşasın İslami Direnişimiz” sloganları attılar. Eylemde, “Başörtüsüne özgürlük, hemen şimdi!”, “Örtüne, İnancına, Kimliğine Sahip Çık!”, “Dün Okul, Bugün Sokak, Peki Yarın???” ve “Yasak sürüyor,(D)uyuyor musunuz?!” yazılı dövizler de taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs