Geyve'ye İki Sulama Göleti

Yapımı devam eden Geyve Sekiharman Sulama Göleti ile birlikte Geyve Akdoğan'a da bir gölet yapılarak muhtemel su sıkıntılarına yönelik tedbir alınıyor.
Basın İktibas Basın İktibas

İl Özel İdaresi, ilde yaşanması muhtemel su sıkıntılarına yönelik tedbirler alıyor. Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"İl Özel İdaresi, bu yıl tarım alanlarının en verimli şekilde sulanması için 6 adet gölet yapımına 1 milyon 350 bin YTL ödenek ayırdı. Yapımı devam eden Geyve Sekiharman Sulama Göleti ile birlikte Taraklı Merkez, Geyve Akdoğan, Kaynarca Topçu ile Turnalı ve Ferizli Nalköy Sulama Göletleri olmak üzere toplam 6 adet gölet için İl Özel İdaresi 2007 Bütçesinden 1 milyon 350 bin YTL ödenek ayrıldı. Bu göletlerden 10 köyün faydalanması hedeflenmektedir.



Geyve Sekiharman Sulama Göleti İnşaatı devam etmekte olup, 5 adet gölet ise ihale safhasında. 2007 yılı yatırımları ile 4 bin hektar tarım arazisinin sulaması hedeflenmektedir. Su kaynaklarının tasarruflu kullanımı ve daha fazla tarım arazisinin sulanabilmesi için, göletlerin sulama şebekeleri, damla sulama ve yağmurlama sistemi ile projelendirildi."



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs