İstanbul’un üzümü Umurbey’den..

İstanbul haline üzüm Geyve’nin Umurbey Köyü’nden gidiyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

İstanbul haline üzüm Geyve’nin Umurbey Köyü’nden gidiyor.

Önceleri Her yıl, eylül ayında üzüm bayramı düzenlenir ikramda bulunulurdu. Üreticiler, konik adı verilen veya Alman sandığı denen sandıklara doldurdukları üzümlerini misafirlere ikramda kusur etmezlerdi. Üzüm düşkünleri, iple çektikleri üzüm bayramında doya doya üzüm yerlerdi.

Çeşitli nedenlerle gittikçe azalarak, hatta yok olma sınırına gelen üzüm yetiştiriciliği; geliştirilen yeni yetiştirme teknikleri sayesinde rağbet görmeğe başladı.

Umurbey Köyü üreticileri de telli Bağ denilen sistemi geliştirerek değişik bir şekilde üzüm kütüğünün dalları, dikilen beton direklere gerilen tellere sarılarak yerden kurtuluyor, hem bakımı kolaylaşıyor hem de cinsi gereği verimi artıyor. Bu şekilde ürettikleri üzümler İstanbul haline gönderiliyor.

Eskiden herkesçe bilinen leziz Geyve üzümü, bu yeni uygulama ile artan üzüm bağları sayesinde eski günleri aratmayacak gibi görünüyor. Bol ürünler olması dileğiyle..
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs