Her derde deva Siyah Üzüm Yaylak Köyü'nden..

Kanser dahil her derde deva Siyah Üzüm Geyve'nin Yaylak Köyü'nden İstanbul ve Sakarya haline gidiyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Süper bir kanser savaşçısı, üstelik şarap değil-
Üzümün antioksidan ve antiagaing özelliği nedeniyle çok çeşitli kullanım alanı vardır.

Üzümün güçlü antioksidan özelliği E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 30 kat daha fazladır. Üzerinde yüzlerce bilimsel araştırma yapılan siyah üzüm şurubunun etken maddesi üzüm kabuğundaki Resveratrol’dür.

Üzümün çekirdeğinde bulunan diğer bir madde olan Quersetin kan yapım mekanizmasında yeri olan eritropoetin üretimini desteklemektedir.

Resveratrol siyah üzümün soğuk hava koşulları, mantar enfeksiyonları gibi etkenlere bağlı olarak kendini korumak için ürettiği bir maddedir. Daha az oranda asma, kök, sapı ve çekirdeğinde bulunmaktadır.

Siyah üzüm, gerçek bir mineral (potasyum, demir, kalsiyum, çinko, bakır), B grubu, A ve C vitaminleri deposu, vücuttaki zehirleri atmamıza yardımcı, diüretik (idrar sökücü) ve laksatif (bağırsak çalıştırıcı) etki yapıyor.

Kansızlara, hamilelere, emzikli kadınlara, fiziksel ve ruhsal çöküntü yaşayanlara, metabolizmanın ağır çalışmasından şikâyetçi olanlara önerilmesi bu yüzden. Üzüm, hücreleri aktif ve genç tutmaya, egzama ve derideki bazı sorunları gidermeye de yarıyor. Çünkü özellikle, organizmadaki toksik maddeleri atan üç büyük organı (karaciğer, böbrek ve bağırsak) çalıştırıyor. Resveratrolün;
 Anti kanserojen, Antioksidan, Antiviral, Antimikrobiyal, Kolesterol düşürücü özellikleri bulunmaktadır.
 
KANSER VE RESVERATROL

Resveratrol ile ilgili araştırmaların yoğunlaştığı alan kanserle ilgili olanlarıdır. Güvenilir pek çok kanıtın desteğiyle kanserin pek çok safhasında durdurucu ve engelleyici özelliği ile 1.dereceden doğal tedavi sağlamaktadır Resveratrol sadece kanser önleyici değil, ek tedavi olarak da önerilmektedir. Bilimsel çalışmalar resveratrolün eşsiz bir hücre yok etme sistemine sahip olduğunu göstermiştir. Tümör baskılayıcı gen p53 olsa da olmasa da kanser hücrelerini öldürmektedir.

Tümör başlangıcına etkisi hayvan modellerinde antimutajen ve serbest radikalleri inhibe etmesi ile antioksidan özelliğinden kaynaklanmaktadır. COX-1 ‘in inhibisyonu ile tümör ilerleme aktivitesini azalttığı gözlenmektedir. Bu enzim tümör gelişimini uyaran bir maddedir.

Resveratrol COX-1 enzimini %98 oranında inhibe etmektedir. Lösemi hücrelerinin diferentiationunu teşvik ettiği ve ve ribonükleotid redüktazı inhibe ettiği gösterilmiştir. Çoğalan hücrelerde DNA sentezi için bir enzime ihtiyaç vardır. Resveratrol’ün kan-oluşturan hücrelere karşı minimum toksik etkisi anti-kanser potansiyalini cazip kılmaktadır. Kemik iliği nakline uğrayan hastalarda resveratrol tümör hücrelerini temizleyerek nüksetme oranını azaltmaktadır.

Hemopoetik sistemde resveratrolün inhibitör etkii kısmen dönüşümlü, oysa lösemi hücrelerinde dönüşümsüzdür. Resveratrolün antioksidan ve kemopreventif etkisiyle lösemi hücrelerinde ki proliferasyonu inhibe ettiği gösterilmiştir.

Kanser oluşumuna neden olan pek çok madde örneğin sigara ve dioxin aryl hydrokarbon reseptörünü aktive ederek yeni ve zararlı genlerin oluşmasına neden olmaktadır. Resveratrol doğal mekanizma ile bu maddeyi inaktive etmektedir

. Araştırmacılar, ''resveratrol''ün farklı türlerdeki tümörlerde bulunan CYP1B1 adlı bir enzim tarafından işleme tabi tutulduğunu ve bu işlem sonucu molekülün ''piceatannol'' adlı antikanserojen bir maddeye dönüştüğünü saptamışlardır. Resveratrol, Kemik Kanseri(kanserin kemiğe yayılımını durdurur),Prostat Kanseri (Kanser hücrelerindeki androjenleri ve reseptörlerinin fonksiyonlarını bloke eder),Akciğer Kanseri (Resveratrol, %50 oranında bu hücrelerin gelişimini inhibe etmektedir.

Akciğer kanserine karşı gerekli kemoterapötik ajan olan paclitaxel ile resveratrol/ün bu hücrelerde ki kombine kullanımında Resveratrol’ün paclitaxelin sonradan ortaya çıkan antiproliferatif etkisini arttırdığı, paclitaxelin akciğer kanseri hücrelerindeki azaltıcı etkisinden dolayı resveratrol’ün akciğer kanserinin alternatif tedavisi olabileceğini öne sürmektedir),Kolon kanseri (Resveratrol ayrıca batı dietinin önemli bir parçası olan ve kanserli hücre gelişimin destekleyen linoleik asite karşı da etkilidir.

Linoleik asit, araşidonik asitte yani hormon benzeri öğelere dönüşerek kanser hücre büyümesini tetikleyen faktörleri arttırır),Meme Kanseri (Japonya da yapılan araştırmalar da resveratrol’ün dietlere eklenmesiyle meme kanseri hücrelerinin büyümesini inhibe ettiği ve batı tipi dietlerde ki linoleik asitin büyüme teşvikini bloke ettiğini göstermektedir.

Son bilgiler resveratrol’ün eşsiz bir hücre yok etme sistemine sahip olduğunu ve tümör baskılayıcı gen p53 olsa da olmasa da kanser hücrelerini öldürdüğünü göstermektedir. Ayrıca resveratrol’ün meme kanseri üzerine etkisi östrojen reseptör pozitifte,östrojen reseptör negatifte olsa etki etmektedir).

Mide Kanseri (Resveratrol midede ülser, gastrit ve kanser gelişimine neden olan helicobacter pylorinin gelişimi ve büyümesini inhibe etmektedir) üzerine etkili olduğu gösterilmiştir.

SİYAH ÜZÜM EKSTRESİ VE KEMOTERAPİ

Kemoterapi ve Radyoterapi kanser tedavisinde kullanılan vücuda ciddi zarar veren ancak kanser tedavisinde henüz alternatifleri geliştirilemeyen tedavi şekilleridir. Kemoterapi ilaçları kanser hücrelerini hedef alırken normal hücrelere de zarar vermektedir. Kemoterapi tedavisi sırasında zarar gören hücrelerin başında ;

1. Kemik İliği( Bu Nedenle Kan Değerleri Düşer),
2. Saç Hücreleri( Saçlar Dökülür),
3. Sindirim Sitemi Hücreleri gelmektedir.

 Biz doktorlar; Kemoterapi ve Radyoterapi sırasında özellikle bazı bitkisel ürünleri kullanmaktan(Kullanılan Ürünün-Isırgan,Aloe Vera-...., kanser önleyici olurken karaciğer enzimlerini bozması,normal hücreleri koruyan bir bitkisel tedavi iken kanserli hücreleri de koruması,Özellikle kemik iliğinin baskılanarak çalışmasının engellemesi vb gibi yan etkiler nedeniyle zaten zor olan kemoterapinin daha da içinden çıkılmaz bir hal almasını engellemek amacıyla KULLANMAKTAN KAÇINIRIZ.Oysa Üzüm Bu Açıdan Mükemmel Bir Meyvedir.

Ancak Her Üzüm Değil, siyah üzüm. Resveratrol maddesi; Kemik İliğini Koruyan Ve Çalıştıran Ender Maddelerden Biridir. Bu nedenle siyah üzüm şurubu kullanan kemoterapi hastalarında kan değerleri düşmemektedir. (özellikle trombosit almaya ihtiyaç duymazlar).

Siyah üzüm halk arasında kan yapıcı ve karaciğeri koruyucu olarak bilinir. Antioksidan aktivitesiyle karaciğer korunur. Siyah üzümün içeriğindeki etken maddeler vücutta birikmez suyla parçalanıp atılır, zehir (toksik) etkisi göstermez. 

 Siyah üzüm şurubu ülkemizde ENOANT adıyla satılmakta ve kliniğimizde kanserli hastalarda başarıyla uygulanmaktadır. İstanbul hali ve Sakarya haline siyah üzüm yaylak köyünden gidiyor. Yaylak köyü üreticilerinden Mustafa Yılmaz: “Köyümüzde üretilen siyah üzüm hem lezzet bakımından ve hemde pekmezlik olarak çok meşhur olduğu gibi sofralık olarak da tüketilir.”dedi.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs