Kan bağış kampanyası…

Gönüllü kan bağışında bulunacaklar için Sakarya Kızılay Kan Merkezi’n den ekip İlçemize geldi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Gönüllü kan bağışında bulunacaklar için Sakarya Kızılay Kan Merkezi’n den ekip geldi.
Gönüllü kan bağışında bulunacaklar için Sakarya Kızılay Kan Merkezi’n den ekip geldi. Kan merkezinden gelen ekip, Kızılay Geyve Şubesi yeni binasında gönüllü vatandaşlardan kan bağışı toplamağa başladı. Ekip başkanı Dr. Aysel Özod: “Kan vermek ülkeler için bir medeniyet ölçüsüdür.
Aynı zamanda periyodik olarak bağışlayacağımız kan hem kendi sağlığımız açısından elzem olduğu gibi kendimizden maada üç kişinin dahi hayatını kurtarmış oluyoruz.

Gelişmiş ülkelerde düzenli olarak üçer aylık periyodik devirler halinde vatandaşlar gönüllü olarak kan bağışında bulunmaktadır. Düzenli olarak üçer ay ara ile vereceğimiz kanla sağlığımız daha da düzelecektir.

Mesela: Yüksek tansiyonu dengeleyip beyin kanamasını önlüyor, kolesterol ve kalp krizi, diyabet ve damar yolları gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.
Diğer bir konu ise evimizde kullanmadığımız bir eşya nasıl ortada fazla olarak duruyor bizlerde bunu depo veya tavan arası gibi yahut da eskici veya hurdacıya veriyorsak.
Gönüllü olarak periyodik bir şekilde kan vermek te aynıdır. Zira vücut aynı kanı en kısa zamanda yapmakta ve kanı tazelenmektedir.”dedi. Kızılay Geyve şube başkanı Basri Bölükbaş: “Vatandaşlarımızın bazıları kan vermeğe çekiniyor. Bunların korkularını gidermek için eşim Kıymet Bölükbaş’ı kan bağışlaması için getirdim. Kendisinden gerekli olan bir ünite kan alınmıştır. Gereken duyarlılığı gösteren halkımıza teşekkür ederim.”dedi.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

Dr. Aysel Özod

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs