Yüksek Hakem Kurlunun Vereceği Karar Bekleniyor

Geyve Belediye işçileri bağlı oldukları Hizmet İş Sendikasının kendi haklarını koruyamadığını iddia ederek ayrılacaklarını bildirdiler.

 Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası üyesi bulunan Geyve Belediyesi ile işçiyi temsilen bulunan Hizmet_İş Sendikası arasındakii Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri "sözleşmenim Yürürlüğü süresi" maddesinde tıkanıklığa uğradı.



 



Hizmet İş sendikası sözleşmenin 3 yıl olması konusunda ısrarını sürdürmüş, ancak işveren tarafı Türkiye şartlarının göz önünede bulundurulmasını istemiş ve önümüzü daha net görebilmek açısından sözleşmenin süresüni 1 yıl olarak istemiştir.Geyve Belediye Binasında bir araya gelen Mali İdare işverenler Sendikası Temsilcisi Muhammet Fatih Er, Hak İş Temsilcisi Fahrettin Kütükçü,Resmi arabulucu Fevzi Yılmaz durum değerlednrimesinde bulundular.





Sözleşme bu noktada tıkanmıştır. ve sözleşme bir üst kurula yani Yüksek Hakem Kuruluna gitmiştir ve son ve kesin netice Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bak.Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanacağını belirten Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası T.İ.S uzmanı M.Fatih Erdoğan "Biz işveren tarafı olarak her türlü iyi niyeti gösterdik, işçilerin mağdur olmaması için elimizde geleni yaptık.Ancak Türkiye şartlarıda göz önünde bulundurulmalı, yarınımızı göremiyoruz, Sözleşme süresi 1 yıl olmalıdır. Şeriatın kestiği parmak acımaz, Yüksek Hakem Kurulunun en iyi neticeyi vereceğinden eminiz".dedi.



Bu arada Geyve Belediyesinde çalışmakta olup halen Hizmet İş Sendikasına bağlı bulunan 4 işçi daha Hizmet İş sendikasının haklarını korumadıkları ve işçinin yanında olmadıkları için ayrılacaklarını bildirdiler.



 



 



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs