Geyveli iş adamının büyük başarısı

Geyve doğumlu olan Gemi Mühendisi Baki Gökbayrak, MİLGEM Projesi Kapsamında Türkiye’nin ilk ‘ Özel Tersanelerde Yapılan Askeri Gemisi’ni denize indirdi.

 

İst. Tuzla’da bulunan DEARSAN(Deniz Araçları Sanayi)Gemi İnşaat Sanayi A.Ş. Ynt. K. Bşk. Baki Gökbayrak, MİLGEM Projesi Kapsamında üretilen 1 nolu Yeni Tip Karakol Botu(P 1200) nu, tersanede düzenlenen törenle denize indirdi. Törene; Başbakan R.Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dz. K. K. Ora. Uğur Yiğit, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Dz. K. kalabalık üst düzey komutanlar, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı, 1. Or. Komutanı, katıldılar. Törene ayrıca Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AKP İlçe Başkanı Muhittin Irmak ve Geyve Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar, Baki Gökbayrak’ın kardeşleri Ömer Gökbayrak, Sami Gökbayrak ve aile üyeleri katıldılar.

Tören; Baki Gökbayrak’ın Proje hakkında bilgi sunumu ile başladı. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Dz. K.K. Uğur Yiğit, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün konuşmalarından sonra Başbakan R. Tayyip Erdoğan; ‘ Dz. K. nin güçlendirilmesi amaçlı uygulamaya koyulan MİLGEM Projesi ve son yapılanlar’ konularında açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, geminin denize indirilmesi gerçekleştirildi.

DEARSAN Ynt. K. Bşk. Baki Gökbayrak, törene katılanlara günün anısına ‘Hatıra Plaketleri’ sundu.

DEARSAN; İst. Tuzla’da Kurulu. 25 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan tersanede 115 kendi personeli, 550 taşeron firmanın olmak üzere kalabalık bir işçi gurubu çalışmakta. Alınan bilgilere göre; Dz. K. K. ile yapılan anlaşmalar gereği 16 tane yeni tip karakol botu inşa edilecek. Proje 2015 yılında tamamlanacak. Projenin tamamı 402 milyon avroya mal olacak.

Baki Gökbayrak; Geyve İlçesinin saygın isimlerinden Abdullah Gökbayrak’ın 3 oğlundan biri. 1948 yılında Geyve’de doğan Baki Gökbayrak, İlk ve Orta Öğrenimini Geyve’de tamamladıktan sonra Deniz Lisesini oradan da Deniz Harp Okulunu bitirir. T.C. Dz. K. adına ABD ye giden Gökbayrak, Gemi İnşa Mühendisliği eğitimini alır. 1982 yılında Deniz Kuvvetlerinde Binbaşı rütbesinde iken ayrılır ve DEARSAN şirketini kurarak yönetimine geçer. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs