METEM Başarıya Doymuyor

Geyve METEM Toyota Teknik Proje Yarışmasında 1.oldu
Editör Editör

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Toyota işbirliği ile bu yıl 5.si düzenlenen İlk ve Ortaöğretim okulları arası Teknik Projeler Yarışmasında Liselerarası otomasyon dalında 1.liği Geyve METEM aldı.

Geyve METEM adına yarışmaya “DELİNPORT(DELPHİ İLE İNTERNET ÜZERİNDEN PORT KONTROLÜ)” isimli projeyle 1.liği alan projenin Elektrik-Elektronik Teknolojisi danışman öğretmeni Ümit ÜRKMEZ projelerini şöyle anlattı:

 “Öncelikle proje çalışmamız boyunca maddi manevi desteklerini esirgemeyen METEM Müdürümüz sayın Metin ÇİL’ e ve projede görev alan ve emek sarf eden Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı 11.sınıf öğrencilerimizden Yakup GÜLDEMİR ile Bilişim Teknolojileri Alanı 11.sınıf öğrencilerimizden Kenan YAMAN’ a başarılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Projemizin amacı Endüstride ve günlük yaşantımızda kullandığımız elektik enerjisi ile çalışan cihazların bilgisayar ve internet üzerinden kontrol ve kumandasını sağlamak. Bu projeyle öğrencilerimizle birlikte iki hedef belirledik.

Birincisi çok yaygın olarak kullanılan bilgisayarın ve internetin, bir elektronik ortamı, elektrik enerji ile çalışan tüm cihazların kontrolünde nasıl kullanılabileceği ve bunun getireceği avantajları incelemek. İkinci olarak da günümüz şartlarında kullanım özeliklerini yitirmeye başlamış eski model bilgisayarlarımızı kontrol ve kumanda cihazına dönüştürmek”.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde İlköğretim okulları ve liselerden 600 öğrencinin katıldığı Toyota Teknik Proje Yarışması'nda dereceye giren 78 öğrenciye ödülleri verildi. Çevre ve otomasyon kategorilerinde geliştirilen 305 proje arasından seçilen 40 projenin sahibi 78 öğrenciye ve en çok projeyle dereceye giren 2 okula ödüllerini Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Toyota Türkiye AŞ Üst Yöneticisi Tamer Ünlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı tarafından verildi.

 

Haber:Süphan ÖZTEKİN

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs