Nuriosmaniye sporun sevinci

Geyve İlçesinin, Geyve Boğazında kurulu köylerinden biri olan Nuriosmaniye köyü, 1893 yılında Batum’dan göçmen gelen vatandaşlarımızın kurduğu bir köydür.
Editör Editör

Köy 195 hane olup, 900 nüfusa sahiptir. Köyde; 3 bakkal ve 3 kahvehane bulunmaktadır. Köyde 8 yıllık eğitim veren İlköğretim Okulu vardır.

3 ay önce köyün gençlerinin kurduğu spor kulübü, katıldığı 2. Amatör Küme Futbol liginde şampiyon oldu. Kulüp Yönetimi köylerinde bir kutlama programı düzenledi.

Köy Okulunun bahçesinde düzenlenen programa; ASKF Başkanı Hüseyin Kama, Futbol İl Temsilcisi Ali Arslan, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Günay Altuncu, Taraklı belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklıspor Kulübü Başkanı Ş.Nevzat Akay, Kulüp Yöneticileri Tuncay Özkan Yusuf Kabak Halil Giden, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Nail Çelikkan, Taraklıspor Futbolcuları, Geyve İl Genel Meclis Üyesi Neşet Çakır katıldılar.

Konukların gelişleri beklenirken kemençe sanatçısı Orhan Şirin ve sanatçı arkadaşı Yusuf Keskin çaldıkları oyun havaları ile köy gençlerini coşturdular. Kurulan bir satış standında Kulübün formaları, armalı şapkalar ve kalemler satışa sunuldu.

ASKF Başkanı Hüseyin Kama yaptığı konuşmasında; kulüp başkanı Faruk Kolat ve yönetim kurulu üyelerini başarılarından dolayı kutladı ve köy halkına takıma verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kulüp oyuncuları meşaleler eşliğinde alana geldiler ve geceye gelen konuklar tarafından madalyaları takıldı ve Kama tarafından şampiyonluk kupaları verildi.

Nuriosmaniye Spor Kulübüne destek verenlere de, Kulüp yönetimi tarafından şükran plaketleri sunuldu.

Kutlama Programı; havai Fişek gösterileri ve birlikte oynanılan horonlar ile sona erdi.

Namık CİHAN

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs