7 Temmuzda Sakaryalılar buluşuyor

Editörümüz İmail DAĞ İstanbul'da yaşayan Sakaryalıların Sakaryalılar yardımlaşma gecesine tüm sakaryalıları davet etti.Yardımlaşma derneğini köşesine taşıdı.
Ali ARICI Ali ARICI


Yazıya başlamadan önce kendimi tanıtmak istedim. Kimdir, neyin nesidir, necidir insanlar haklı olarak merak ederler. Bundan daha doğal bir hak olamaz. Hele Geyve gibi küçük bir yerde herkes biri birini tanıyıp dururken bu da kim diye sorabilirler. O yüzdendir ben de bu konu da iki kelam etmek istedim. İzin verirseniz.




Adım İsmail DAĞ Sakarya ili Taraklı ilçesindenim. Şu an sınıf öğretmeni olarak İstanbul Pendik’ te çalışıyorum. Buradan önce Muş ve Kırşehir illerinde çalıştım. İstanbul’da dört yıldır çalışıyorum ve Sakarya ile bağlantım son derece sağlam.




İstanbul’daki çalışmalarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Olur ya İnsanoğlu başına neler geleceği belli olmaz; bir zaman gelir bir tanıdık yüz arar. Bir dost bir tanıdık yüz aranır durur. Yabancıdır çevre, çehreler yabancıdır alabildiğince. On altı yıldır Sakarya dışında çeşitli illerde ikamet ediyorum ve bu ihtiyacı son derece iyi bilenlerdenim.




Her ne kadar şu an bırakmış olsam da son iki yıldır Kartal Kurfalı Sakaryalılar Derneğinde Genel Sekreterlik görevini yürüttüm ve yeni dönemde (Mayıs’ın sekizi) arkadaşlara devrettim. Dernek deyip geçmeyin öyle an geliyor ki son derece ihtiyaç hissediyor. Tutunacak bir dal sığınacak bir liman arar hale gelebiliyorsunuz. İstanbul’da yaygındır dernekçilik. İlçe derneği, mahalle derneği, köy derneği. İnsanlar buralarda yakınlık derecesine son derece önem verir. Belki tam olarak bilmezsiniz oralarda herkes birbirini tanır. Ama burası öyle değil akrabalar birbirine gider gelir. Çok samimi dostlukları varsa gider gelir, birde hemşeriler. Güvenmez insanlar buralarda birbirine.




Olur ya yolunuz düşer belki sizinde bizim buralara, bizim sürekli sizin oralara düştüğü gibi. Hele bölgenin birçok hastalıkla mücadele için Sakarya ve bölge hastaneleri Kartal Devlet hastanesi adı ile bilinen (Dr. Lifti Kırdar Araştırma İhtisas hastanesi” yine kalp ve damar hastalıkları İçin Türkiye’nin en gelişmiş araştırma ve uygulama hastanesi olan  “Koşu Yolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi” bu bölgede olduğu için her an ihtiyacınız olabilir. Bilhassa kan ihtiyacı için ‘160’kişilik kan bankası mevcut ki bu epey bir ihtiyaca cevap verir demektir. Hatırlıyorum geçen yıl yine Geyveli bir hemşerimize kan ihtiyacı olmuş ve Geyve’den buraya kan vermek için insan getirmişlerdi. Sonradan haberimiz oldu tabi. Düşünebiliyor musunuz çekilen ızdırabı? Şunun şurasında Üsküdar’daki bir Hastaneye gitmek için iki saat yol gittiğimi bilirim. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı dernek adresini ve telefon numarasını vermek istiyorum.




Kartal-Kurfalı Sakaryalılar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği




Adres: Kurfalı Mah. Abdi İpekçi Cad.Gazanfer Bilge Sokak No: 14 Kartal İstanbul Tel No: 0 216 452 75 54




Bir yerlere not edin lazım olmaz demeyin insanoğlu ne olacağı belli olmaz. Bu arada Temmuz ayının 7 (yedi) sinde Sakaryalılar Derneğinin Gecesi var yolu düşen olursa buyursun gelsin. Tanışıp kaynaşmak, güzelliklerde buluşmak için bu tür gecelerin faydası mutlaka olacaktır. Sağlıcakla kalın.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs