Geyve'de Karate'de son durum

İlçemizde ilk defa 1995 yılında Karate Antrenörü ve Uluslararası Avrupa, Dünya Hakemi Uğur KOBAŞ’ın öncülüğünde başlayan karate sporu büyük ilgi görmüş ve çok kısa bir sürede Türkiye çapında dereceler getirmeye başlamıştır. 1999 yılında yapılan Türkiye Şampiyonasında ‘Türkiye üçüncülüğü’ ile başlayan bu dereceleri aşağıdaki gelişmeler takip etmiştir.
Editör Editör

2000 yılında İlk Türkiye şampiyonluğu kazanılarak, Türkiye genelinde ilçemizin ismi duyurulmuştur.

İlçemiz tarihindeki ilk amatör MİLLİ SPORCU Karate branşından çıkmıştır.

İlçemizde Antrenör Uğur KOBAŞ’ın atılımları İl ve İlçe bürokratlarının yardımları ve destekleri sayesinde, 2004 yılında 220 m2 kapalı alana sahip özel Karate antrenman tesisi sporcularımızın hizmetine sunulmuştur.

2004 yılında milli takıma sporcu verilmesi, doğru yolda olduğumuzun kanıtı olmuştur.

Aynı yıl yapılan uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil eden ilçemiz sporcuları, iki BALKAN İKİNCİLİĞİ’ni ülkemize kazandırmışlardır.

2005 yılında kendi spor kulübümüz ‘GEYVE KARATE SPOR KULÜBÜ’ derneği kurulmuştur.

İlçemizde yetiştirdiğimiz 72 sporcu resmi siyah kuşak seviyesine çıkarak karate antrenörü ve karate hakemi adaylığı hakkını kazanmıştır.

Şu ana kadar ilçemizde yetiştirdiğimiz 9 sporcu yapılan sınavı kazanarak belgeli hakem olmuş ve il şampiyonalarında görev almışlardır. Ayrıca bu hakemlerden ikisi 2010 yılı içinde karate federasyonumuzun düzenlemiş olduğu yurtiçi ulusal ve uluslararası müsabakalarda görev almaya başlamıştır.

Bu başarılar zinciri, ilçemizde Karate sporunun doğru ve emin adımlarla ilerlediğini ortaya koymuştur.

1999–2010 yılları arasında ilçemiz sporcuları tarafından;


19 Türkiye ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
4 Türkiye İKİNCİLİĞİ
9 Türkiye ŞAMPİYONLUĞU
5 Uluslar arası madalya KAZANILMIŞTIR.


İlçemizde Geyve HEM’inde verdiği destekle şu ana kadar 7 antrenör görev yaparak karate sporuna katkı sağlamıştır.


Kaymakamlığımız, Halk Eğitim Merkezimiz, Geyve Belediyesi, Alifuatpaşa Belediyesi, ve İl Spor müdürlüğümüz hep yanımızda olmuş bizlerden maddi ve manevi katkılarını hiçbir zaman esirgememiş, malzeme yardımları ve başarılı sporculara verilen ödüllerle, sporcularımızın moral-motivasyonları arttırılarak başarılı olmalarına ve karate sporunun tabana yaygınlaşmasına katkı sağlamışlardır.

Üniversiteler, liseler ve ilköğretim okulları arasında yapılan yarışmalar kapsamında sporcularımızın gösterdiği başarılar, ilçemiz okullarının isimlerinin il ve yurt genelinde duyulmasını sağlamıştır.

İlçemizde faaliyet gösteren Geyve spor ve Alifuatpaşa spor kulüplerinin Karate sporu faaliyeti yapmalarına öncülük edilmiş olup, sporcuların ilçe ve belde spor kulüpleri adına lisanslı yarışmaları sağlanmıştır.

Sporcularımızın başarılı olarak ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi temsil etmeleri ilimizin ve ilçemizin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır.

İlçemizde yapılan iller arası müsabakalarla ilçemizin ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

Görsel ve yazılı basın ile kurulan sıcak ilişkiler sayesinde başarılarımızın ülke ve ilimiz genelinde duyurulması sağlanmış ve bu sayede birçok özel kuruluşun sponsorluğunda ilçemiz sporunun gelişimine destek sağlanmıştır. Diğer ilçelere oranla nüfusu az olan ilçemizde, bu istikrarı yakalamak ve devam ettirmek özveri ve fedakârlık gerektirmektedir. Sporcularımız ilçemizi, ilimizi, ülkemizi gururla temsil etmişlerdir. Bu da göstermektedir ki, başarılarımız desteklendiği sürece daha da büyüyecektir.

Her şeyden önemlisi 1995’ten beri binlerce Geyve’li gencimizin ilçedeki kısıtlı sosyal faaliyetlerini genişleterek karate salonumuzda spor yapmalarını sağlamak, sağlıklı ve dinamik nesiller yetiştirilmesi açısından çok önemlidir.


Çalışmalarımız Geyve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğümüzün ve Geyve Belediye Başkanlığımızın destekleri ile kesintisiz devam etmektedir.

 

Amacımız sizlerinde destekleri ile ilçemizde:

Daha çok gencimizi spora yöneltmek,

Başarılarımızla kalıcı olmak,

Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcular yetiştirmektir.

 

‘Uğur Kobaş’ Spor Özgeçmişi

Sakarya üniversitesi BESYO spor yöneticiliği mevzunu olan Uğur KOBAŞ, 1985 yılında Karate sporuna başlamıştır. Sporculuk yaptığı dönemlerde 3 Türkiye üçüncülüğü, 2 Türkiye şampiyonluğu ve 1990 yılında AVRUPA üçüncülüğünü kazanmıştır. Sporculuğu bıraktıktan sonra 1999 yılında Avrupa Uluslararası hakemi olmuş; Siyah kuşak 5.Dan, 3.Kademe Antrenör, Avrupa Orta Hakem A, Dünya Yardımcı Hakem B belgelerinin sahibidir.

Sakarya’da Antrenör olarak Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcular yetiştirmiştir.
2000-2001, 2006-2008 ve 2008- 2010 yılları arasında Türkiye karate federasyonu merkez hakem kurul üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs