Pamukova'da Taş Ocağı eylemi

Pamukova da toplanan grup, Keş tepede ki taş ocağının kapatılması istemiyle yürüyüş yaptı

Editör Editör
Pamukova İlçesi Karapınar Köyü Keştepe mevkiinde bulunan ve Emay Şirketine ait taş ocağının, dinamit patlatma ve nakil sırasında çevrede yaşayanlara tehlikeli anlar yaşattığı ve evlerine zarar verdiği gerekçesi ile Merkez Mahalle Muhtarlarının ve Sivil Toplum Örgütlerinin organize ettiği protesto yürüyüşü yapıldı.
Protesto yürüyüşü; Kültür Merkezi önünde başladı, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
Yürüyüş sırasında katılımcılar “ Taş ocağını istemiyoruz”, “Korkmak istemiyoruz” sloganlarını seslendirdi.
Pamukova Merkez Cumhuriyet Mahallesi, Erpelek Mahallesi, Yenice Mahallesi muhtarlarının destek verdiği yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı önünde bir konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı Bayram Ekşi kısaca şunları söyledi; “ Taş ocağının verdiği zararlar saymakla bitmez. Evlerimiz patlamanın şiddeti ile zarar görüyor, çatlamalar oluşuyor ve camlar kırılıyor. Çocuklarımız korku içinde kaçışıp bizlere sarılıyorlar. Kadınlarımız yağan toz yüzünden temizlik yapamaz hale geldiler. Bizlere bunları yaşatmağa kimin hakkı var.” Dedi.
Katılımcılardan Ömer Kaplan, Fatma Keskin, Mehmet Uzunoğlu, Nail Türkmengil birer konuşma yaparak duydukları öfkeyi ve şikayetlerini dile getirdiler.
Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, yürüyüşün olaysız geçmesi için gerekli önlemleri alarak her hangi bir olayın yaşanmasını önlediler.
Konuşmaların tamamlanmasından sonra Protesto Eylemi olaysız sona erdi.
NAMIKCİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs