Gülümsemenin İnanılmaz Öyküsü

Merhabalar değerli geyvehaber okuyucuları,sizlere bugün insan hayatında ufak bir ayrıntı fakat çok önemli bir eylemin serüvenini anlatmak istiyorum.Geçenlerde bir tv programında dinlemiştim,çok hoşuma gitti,sizlerle paylaşmak istedim.

Gülümsemek insan hayatında çok ufak bir detay belki ama gülümsemek ve güzel sözler söylemek kadar güzel bir şey yok hayatta.Zaten fani olan şu dünyada güzel anılmak için belkide yapacığımız en ufak bir eylem.



Japon bilim adamı gülümsemenin önemini araştırmış. Bir sürahiden iki ayrı bardağa su doldurmuş. 1.bardağın içindeki suya; Sen negüzelsin,şirinsin,bitanesin,canımsın,çiçeksin,tatlısın demiş ve sürekli güleryüzle bakmış bardağa.2. bardağa ise; Sen iğrencsin,Çirkinsin,Mikropsun,Kötüsün demiş ve sürekli kararmış. Sonra özel cihazlarla su moleküllerini incelmeye almış.



1.Bardaktaki suyun moleküllerine bakıyor,ne görsün? Moleküller adeta çiçek bahçesi gibi olmuşlar,böyle huzur veren bir görüntü oluşmuş,dakikalarca izlemiş,izledikçe izleyesi gelmiş.



2.Bardaktaki suya baktığında ise,su moleküllerinin iğrenç bir görüntü haline dönüştüğünü görmüş,mide bulandırıcı bir görüntüymüş ve derhal son vermiş bu görüntüleme işine. Yüce Yaradıcının Dünyaya Gönderdiği en önemli nimet olan Suyun bile sevgi karşısında,güzel söz ve gülümseme karşısında ne hale geldiğine şahit olmuş.



Biliyorsunuz ki İnsan Vücudunun % 70 i su moleküllerinden oluştuğuna göre, insanların birbirlerine güzel sözler söylemesi,gülümsemesi,pozitif davranması hem kişinin,hemde toplumun ruh ve bedenini sağlığını önemli ölçüde etkileyecektir. Kim bilir belkide huzurlu bir birey,mutlu bir toplum olabilmenin formülü budur? Siz ce?

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs