Ayhan Sefer üstün köyleri ziyaret etti

AKP sakarya Milletvekili Ayhan sefer üstün Geyve'nin Köylerini ziyaret etti.
Ali ARICI Ali ARICI


AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer ÜSTÜN, İl Özel idare Daire Başkanı Şeref KURT,İl Özel İdare Köye Hizmetler Daire Başkanı Ali Dursun DAL,İl Genel Meclis Üyeleri Aykut Yurt ve Şükrü Çelik, AKP Geyve İlçe Başkan Yardımcısı Raif Alev, yonetim kurulu üyeleri


Yapımı devam eden göletleri inecelediler.Akdoğan,Çine,Çukurköy,Sekiharman gölet inşaatlarını yerinde incelediler.



Heyet ziyaret ettikleri Köylerde vatandaşlarla yaptıkları görüşmelerde ayrıca seçim sonrası teşşekrülerini sundurlar.



 


Akdoğan Köyünden Ali AYDEMİR, milletvekiline yonelttiği soruda;150 yıl önce dedelerimiz açma yapmış ve biz araziyi kullanıyoruz.Lakin araziyi kullandığımızdan dolayı Orman İşlermsi bize ceza yazıyor.Bunun çözümü nasıl olacak dedi.



 


Konu ile açıklama yapan AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer ÜSTÜN;AK Parti, 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili yeni bir düzenleme getiryor.AK Partinin 2003 te gündeme getirdiği ve eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer tarafından veto edilen orman vasfını yitirmiş arazilerin üzerinde günümüzde ilçe,mahalle,köy,resmi ve özel konutlar,oteller ve yıllarca ekilip biçilen tarım arazileri bulunuyor.


 



 


İlmizde mevcud 2B arazilerinin 979 hektarı il merkezinde bulunurken Karasu’da 9586,Akayzı’da 4816,Kocaalide 3433,Hendekte 2741,Ferizlide 2243,Kaynarcada 1862,Geyvede1043,karapürçekte 715,Pamukoavada 569,Sapancada 282,Taraklıda 158, ve söğütlüde 147 hektar orman vasfını yitirmiş arazi durumunda.


 



 


Öreneğin ilimizdeki 2B arazilerin üzerinde fındık bahçesi var.Kimsinde meyve bahçesi,kimisnde mısır taralsı ooldugunu vurgulayan ÜSTÜN; buraları yeniden ormana çevirmek mümkün değil.Devletin vatandaşların buraları kullanınımndan dolayı şuanda vergi alınması söz konusu değil.


 



 


2B arazilerinin satışından elde edilen gelirin büyük bir bölümüğnü orman köylüsünün kalkınması için kullanacaklarını söyleyen Milletvekili ÜSTÜN; ayrıca elde edilen gelirin KÖY-DES ve BEL-DES gibi çalışmlarda kullanılacagını belirtti.ÜSTÜN 60.cı hükümetin tam bir icraat ve yatırım hükümeti olacagını kaydederek elde edilen gelirin bir kısmınında yatırım için genel bütceye akatraılacagını söyledi.


 



 



 


 


 


 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs