Medya ve Gerçekler

Sakaryada son beş yılda asayişle ilgili yedi operasyon yapıldı.Sakaryada jandarma güçleri 2006 yılında 600 bin kök hint keneviri ele geçirdi,bu 60 ton esrar demektir.2005 te 2159 olan olay sayısı2006 ta 3204'e fırladı.

Türkiyede birinci cumhuriyetçiler ve ikinci cumhuriyetçiler arasındaki kavga ve takım kurma çalışmaları kızışırken ve koca koca ,yüksek tirajlı gazetelerin, köşe başlarını tutmuş aydınlarımız, kendi gündemlerini Türkiyenin gündemine oturtmayı ( ne yazık ki zaman zaman da) başarıyorlar.


Şu mübarek ramazan ayının son virajına doğru süratle yol alırken bir bakıyorsunuz kartel medyasının amiral gemisinde baş sayfadan bir haber verilmiş. Haber de İstanbulun Mecidiyeköy semtinin falanca marketinde içki satış reyonununda ( ramazan münasebetiyle) içkilerin bulunduğu rafın, neden üzerleri kağıtlarla örtülmüş?!


Bunu islami hassasiyete sahip müşterilerine karşı bir jest olarak değilde içki içen müşterilerine karşı bir baskı olarak lanse ediyor


Ramazan ayını bırakalım bir kenarıya çok kısa bir zaman içerisinde bu ülkenin başında alkoliklik büyük bir bela olacak.


1970 lerde kişibaşına düşen alkol 1,5 litre iken


1980 de 6


1995 te 15


2007de ise 20 litreye fırladı


Dünya sağlık örgütünün açıklamasına göre Türkiyede 4 milyon alkolik, 13 milyonda alkole meyilli insan var


Bilindiği gibi ,alkol insanın merkezi sinir sistemini hasara uğratıyor,bellek kaybı,psikolojik bozukluklara da neden oluyor.


2006 yeşilay raporunda türkiye dahil 30 ülkeyi kapsıyan araştırmaya göre


intiharların %90 nı


cinayetlerin %85 i


boşanmaların %80 i


tutuklanmaların %78 i


hırsızlıkların %71 i


trafik kazalarının %70 i


işe gitmemelerin %60 ının alkolden kaynaklandığı tespit edilmiş bu bizim insanımıza yazık değilmi, intiharlar, cinayetler, boşanmalar sinir sistemi zayıfladığı için direnme gücünü yitirip cinnet geçirenler, trafik kazaları ve onca ölen insan.


Türkiyede ortalama olarak heryıl cinayete kurban giden 2 binden fazla insan var ve tüm bunların üzerinde alkolün birinci dereceden sorumluluğu var. Alkol çok yakın zamanda önlem alınmassa bizim insanlarımızın ,toplumumuzun başına çok büyük bela olacak. İşte örnek çok benzemek istediğimiz avrupa da her yıl 600 bin insan alkol yüzünden ölüyor ve türkiye de içkiye başlama yaşı %46 olarak 18 yaş altına düştü.


Ve İstanbul Mecidiyeköy de bir market, içki raflarının üzerini örtmüş, aman ne gam!!

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs